"Jeden z niewielu, którzy odważnie walczą z modernizmem w Kościele. Salezjanin ks. Michał Woźnicki od lat jest prześladowany, szykanowany i oczerniany przez swoje środowisko tylko dlatego, ponieważ ślubował odprawiać Mszę Św. w tradycyjnym katolickim rycie trydenckim. Poniżej zamieszczam link z nagraniem niezwykle ciekawej rozmowy ks. Michała z przypadkowym przechodniem. W jasny i klarowny sposób wyjaśnia katolicki punkt widzenia i walkę jaką każdy katolik musi toczyć ze złem panoszącym się w Kościele".
Cytat: etratio w Sierpnia 25, 2019, 19:31:37 pm"Jeden z niewielu, którzy odważnie walczą z modernizmem w Kościele. Salezjanin ks. Michał Woźnicki od lat jest prześladowany, szykanowany i oczerniany przez swoje środowisko tylko dlatego, ponieważ ślubował odprawiać Mszę Św. w tradycyjnym katolickim rycie trydenckim. Poniżej zamieszczam link z nagraniem niezwykle ciekawej rozmowy ks. Michała z przypadkowym przechodniem. W jasny i klarowny sposób wyjaśnia katolicki punkt widzenia i walkę jaką każdy katolik musi toczyć ze złem panoszącym się w Kościele".Byłem akurat ma "tradycyjnej prymicji" Księdza Michała i miała ona miejsce nie "lata temu" ale trzy (mogę się mylić najwyżej o rok).I niech Pan się nie zasłania "polit-poprawnością" ale weźmie pod uwagę, że kanonizacja jest nieomylnym aktem Kościoła i zastanowi się w jakiej pozycji się Pan znalazł. Jeśli wyznaje Pan poglądy sedewakantystyczne, niech Pan się jawnie określi. Rozumiem, że nie trudno dziś w takie błędy popaść ale to są błędy.
Znaczy jest pan sedekiem.
Cytat: szkielet w Września 01, 2019, 21:37:29 pmZnaczy jest pan sedekiem.Kim Pan jesteś?Zostałem ochrzczony w Kościele Rzymsko-Katolickim na przełomie lat 50-tych i 60-tych.I prawd wówczas obowiązujących zamierzam trzymać się do śmierci.Dziś wyszedłem z NOM, bo jak się wzięli za klaskanie i uwielbienie dla pewnego człowieka, to nie mogli przestać.Niech się sami tak bawią...:-(
Cytat: etratio w Września 01, 2019, 22:00:30 pmCytat: szkielet w Września 01, 2019, 21:37:29 pmZnaczy jest pan sedekiem.Kim Pan jesteś?Zostałem ochrzczony w Kościele Rzymsko-Katolickim na przełomie lat 50-tych i 60-tych.I prawd wówczas obowiązujących zamierzam trzymać się do śmierci.Dziś wyszedłem z NOM, bo jak się wzięli za klaskanie i uwielbienie dla pewnego człowieka, to nie mogli przestać.Niech się sami tak bawią...:-(To, że został pan ochrzczony na przełomie lat 50-tych i 60-tych nie upoważnia pana do wydawania publicznych orzeczeń ws czyjejś apostazji. Proponuję przy najbliższej spowiedzi wspomnieć o tym spowiednikowi.
Cytat: szkielet w Września 01, 2019, 22:31:34 pmCytat: etratio w Września 01, 2019, 22:00:30 pmCytat: szkielet w Września 01, 2019, 21:37:29 pmZnaczy jest pan sedekiem.Kim Pan jesteś?Zostałem ochrzczony w Kościele Rzymsko-Katolickim na przełomie lat 50-tych i 60-tych.I prawd wówczas obowiązujących zamierzam trzymać się do śmierci.Dziś wyszedłem z NOM, bo jak się wzięli za klaskanie i uwielbienie dla pewnego człowieka, to nie mogli przestać.Niech się sami tak bawią...:-(To, że został pan ochrzczony na przełomie lat 50-tych i 60-tych nie upoważnia pana do wydawania publicznych orzeczeń ws czyjejś apostazji. Proponuję przy najbliższej spowiedzi wspomnieć o tym spowiednikowi.Czyli Pan jesteś modernista.To wypad stąd!Dla mnie to bolszewia."Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, ale wewnątrz są drapieżnymi wilkami".
Niestety takich świrów widziałem jeszcze rok temu w otoczeniu Księdza Michała Woźnickiego. Po suspensie ulotnili się.
Zostałem ochrzczony w Kościele Rzymsko-Katolickim na przełomie lat 50-tych i 60-tych.
O. K. Mądel SJ:Muszę przyznać, że wielu novusowych xięży skrytykowało o. KM za ten wpis...
O. K. Mądel SJ:
Jak ustalił jeden z Internautów o pseudonimie @plcerber, o. Mądel - nieukrywający swojej bliskiej relacji z szefem rządowego zespołu Maciejem Laskiem i rzecznikiem rządu Pawłem Grasiem - umieścił cały zestaw zdjęć ze Smoleńska. Wśród nich znalazły się szczegółowe zdjęcia fragmentu brzozy oraz fotografie lewego skrzydła samolotu, na które wczoraj atakując prof. Wiesława Biniendę, Lasek się powoływał. O. Mądel nie ukrywał tych zdjęć, a nawet zachęcał na Facebooku by je przeglądać już we wrześniu br.Jak wynika ze szczegółowych danych zdjęć, wykonano je w Smoleńsku, w tym samym czasie, w którym wrak badali biegli z prokuratury wojskowej.Zdjęcia, po ujawnieniu ich źródła, o. Krzysztof Mądel usunął ze swojej strony, udało się jednak zachować kilka z nich:
Nikt nie wiesza faszystowskich flag bez powodu, robi to, bo uważa, że osoby nieliberalnonormatywne są poddawane ostracyzmowi i dlatego popelniają samobójstwa. Te flagi powinny wisieć choć przez jeden dzień, Chrystus się nigdy nie obraża, gdy go ktoś prosi o pomoc.