A gdzie sa opublikowane te "Linie Orientacyjne dla Ekip Katechistow"? To nie sa te przytaczane wczesniej kserowki ?
No to jak w końcu - "na 100% nie są" czy "szczerze to nie wiem" ?
Cytat: PTRF w Grudnia 12, 2009, 18:24:47 pmNo to jak w końcu - "na 100% nie są" czy "szczerze to nie wiem" ?Na 100 % to te kserówki nie są "liniami". A szczerze to nie wiem gdzie są publikowane.
To skad ma Pan pewnosc, ze te kserowki nie sa tymi "liniami" skoro nie widzial Pan oryginalu tych "linii" ?
Cóż, neokatechumenat jest jak SEKTA, że pozwolę sobie zacytować temat wątku z poprzedniej wersji forum
to tradycjonaliści działają jak sekta.
Cytat: KAIBJDMB w Grudnia 12, 2009, 21:04:01 pmto tradycjonaliści działają jak sekta.Sęk w tym, że tradycjonalizm to cała masa ludzi indywidualnie dążących do podobnych celów. Tu nie ma przestrzeni na "działanie jak sekta". Zaś DN jest dosyć scentralizowaną organizacją.
Znam pewną rodzinę z czwórką dzieci, która jest w neokatechumenacie. Całkiem spokojni ludzie, można z nimi porozmawiać. Modlą się brewiarzem, czytają Pismo Święte i tylko ten neokatechumenat można im zarzucić. Nie wiem co zrobić w ich sprawie - przekonywać, że są w neońskiej sekcie? Niby przyzwalanie na grzech jest także grzechem. Odpowiadajcie, bardzo was proszę.
Można się pocieszać, że dzisiejsza DN różni się dość istotnie od tej sprzed zaledwie paru lat...