Widzą, że tradsi są zwolennikami kreacjonizmu ...
Tak samo dobra hipoteza jak darwinizm a może i lepsza. Łączenie jej w jednym ciągu z teoriami obalonymi jest niesolidnym chwytem erystycznym.
Cytat: jwk w Sierpnia 03, 2009, 22:06:07 pmTak samo dobra hipoteza jak darwinizm a może i lepsza. Łączenie jej w jednym ciągu z teoriami obalonymi jest niesolidnym chwytem erystycznym. No właśnie, nie myliłem się, pisząc w liczbie mnogie.
To, że adepci kikokarmenatu czy pentakotyści reprezentują statystycznie niższy od przeciętnego poziom inteligencji nie musi Pan udowadniać. To jest stwierdzone.
Wie Pan, nie skończylem fizyki. Ale wiem jedno. Twierdzenie w XXI wieku, że być może Ziemia nie kręci się wokoł Słońca ale Słońce wokół Ziemi jest, delikatnie mówiąc, szczytem absurdu. Dlaczego ośmiesza Pan naszą wiarę? Dlaczego ośmiesza Pan tzw. tradycjonalizm? Na forum mogą wchodzić członkowie Odnowy, Neokatechumenatu i co widzą? Widzą, że tradsi są zwolennikami kreacjonizmu i że według nich Słońce krąży wokół Ziemi oraz że człowiek nie lądował na Księżycu.Tego typu publicystyka jest po prostu szkodliwa. Strzela Pan w stopę zarówno sobie jak i sprawie, na której Panu zależy.
Wszędzie Pan chyba widzi bolszewizm....
Kiko Argüello
Szkoda że nie cała Msza. Ale ja idę. Można brać aparat? Na czym Kiko rozdaje autografy. No i czy będzie Karmen?