No to na dokładkę ma pan tu jeszcze:Quae fuit durum pati, meminisse dulce est
Bardzo dziękuję, szczególnej intencji polecam pani i innych forumowiczów modlitwie, dwa najbliższe tygodnie mojego życia gdyż zapadną wtedy dość kluczowe dla mnie rozstrzygnięcia.
"Panie Hellsing, niech Pan sam podaje tłumaczenia (z wiadomej książki), Co? ja mam tu za pana harować? Jeszcze sobie za dużo postów nawbijam i niedługo aktywistą zostanę.
P.S. Jednego rozstrzygnięcia aż nie śmiem przypuszczać .
Cytat: jwk w Czerwca 21, 2009, 22:43:50 pm P.S. Jednego rozstrzygnięcia aż nie śmiem przypuszczać .Ja śmiem choć z niepewnością wielką, ale aż boję się wyrazić. Nie, nie powiem.
Ja śmiem choć z niepewnością wielką, ale aż boję się wyrazić. Nie, nie powiem.
Cytat: Fidelis w Czerwca 21, 2009, 22:43:34 pm"Panie Hellsing, niech Pan sam podaje tłumaczenia (z wiadomej książki), Co? ja mam tu za pana harować? Jeszcze sobie za dużo postów nawbijam i niedługo aktywistą zostanę. A to coś złego być aktywistą??I wcale nie korzystałem z książki;))
dzielnie "przyjmę to na klatę"
Cytat: hellsing w Czerwca 21, 2009, 23:01:18 pmdzielnie "przyjmę to na klatę" Ależ to nic do przyjmowania "na klatę", oczekuję na "gaudium magnum" i więcej nic nie powiem. Dobranoc.
To ja powiem. A co mi tam!Pan Hellsing podejmuje kluczowe roztrzygnięcie i za 5 - 6 lat...... całuje ołtarz, odwraca się do wiernych i mówi; "Orate fratres, ut meum ac vestrum sacrificium......" Po 8 latach wydaje książkę - "Dlaczego wstąpiłem do FSSPX".
Cytat: Zygmunt w Czerwca 21, 2009, 19:24:45 pmBy wiedzieć, że coś jest prymitywnym oszustwem wcale nie trzeba się w tym nurzać. Ma pan racje chińskiego też nie trzeba znać by go rozumieć i być tłumaczem...
By wiedzieć, że coś jest prymitywnym oszustwem wcale nie trzeba się w tym nurzać.
Jeśli ktoś twierdzi, że Ojciec Święty nie dostrzega problemów Neokatechumenatu to się myli. Papież chce naprostować wasze ścieżki.
Z drugiej strony wmawianie, że Ojciec Święty "wie i aprobuje" stawia tak twierdzących na jednym poziomie z sedewakantystami.