Nie wiem, Panie tkiller, nie znam neokatechumenatu, pytam jak wierzycie? Umie Pan zdefiniować Eucharystię własnymi słowami?
Jest raczej ortodoksyjny, przeciwny związkom homo i takie tam... Ale jedna jaskółka wiosny nie czyni
Niech Pan powie, Panie tkiller, jak Pan wierzy?
KKK 1122 nn
Cytat: tkiller w Grudnia 10, 2009, 19:59:33 pm KKK 1122 nn No ale w "katechezach" kikokarmenatu jest coś innego ...
Cytat: jwk w Grudnia 10, 2009, 22:30:59 pmCytat: tkiller w Grudnia 10, 2009, 19:59:33 pm KKK 1122 nn No ale w "katechezach" kikokarmenatu jest coś innego ... Po pierwsze nie zauważyłem <może nie uważnie słuchałem>Po drugie jakie to ma znaczenie mnie obowiązuje aktualny KKK.
Jeszcze raz powtarzam, nie istnieje taki twór jak Msza neońska !!!A wyciąganie kserówek sprzed 20-30 lat zawierających czyjeś nieudolne tłumaczenia, jest po prostu nieuczciwością intelektualną, bo nie jest to żaden oficjalny dokument.We wspólnotach DN z założenia i w praktyce, nie głosi się nic innego jak to i tylko to co głosi Święta Matka Kościół, jeśli gdzieś, ktoś głosi inaczej to robi to na swój własny rachunek a nie jako przedstawiciel wspólnot DN.
Jeszcze raz powtarzam, nie istnieje taki twór jak Msza neońska !!!
A wyciąganie kserówek sprzed 20-30 lat zawierających czyjeś nieudolne tłumaczenia, jest po prostu nieuczciwością intelektualną, bo nie jest to żaden oficjalny dokument. We wspólnotach DN z założenia i w praktyce, nie głosi się nic innego jak to i tylko to co głosi Święta Matka Kościół, jeśli gdzieś, ktoś głosi inaczej to robi to na swój własny rachunek a nie jako przedstawiciel wspólnot DN.
Czym sa zatem katechezy neokatechumenalne? Na czym sa oparte? Na oficjalnym dokumencie, "kserowkach", wiedzy teologicznej katechisty czy tez po kolei katechista opowiada kolejne rozdzialy KKK ?
Takie poglądy jak na owych "kserówkach" spotkałem wśród kikokarmeniaków już ćwierć wieku temu[/b].