Może Stolica Święta zamiennie nominuje np. X Jana Jenkinsa z FSSPX, on nie zrezygnuje przynajmniej, przed tym lewackim terrorem się nie ugnie...
Tylko że tu chodzi o jawny bunt.
Do lez mnie ubawila natomiast zawarta w artykule informacja, ze nominacja tego biskupa doprowadzila do fali wystapien z Kosciola. Ci ludzie chyba faktycznie nie maja pojecia, o co chodzi w chrzescijanstwie, jesli prawie wszystko dla nich moze stac sie wymowka do "wypisania" sie z Kosciola. Przykre i smieszne zarazem - bo swiadczace o niedojrzalosci wiary.
CytujDo lez mnie ubawila natomiast zawarta w artykule informacja, ze nominacja tego biskupa doprowadzila do fali wystapien z Kosciola. Ci ludzie chyba faktycznie nie maja pojecia, o co chodzi w chrzescijanstwie, jesli prawie wszystko dla nich moze stac sie wymowka do "wypisania" sie z Kosciola. Przykre i smieszne zarazem - bo swiadczace o niedojrzalosci wiary.I dlatego kontrowersyjny plakat pt "W...aj z Kościoła" jest właśnie na miejscu w przypadku takich wiernych.
I dlatego kontrowersyjny plakat pt "W...aj z Kościoła" jest właśnie na miejscu w przypadku takich wiernych.
Nic nie napiszę bo nie chcę się wyrażać. Moderna wygrała bitwę ale nie wojnę.
Moze to ma druga strone - Kosciol i jego nauczanie im przeszkadza, ale podswiadomie czuja, ze powinni w nim byc.
Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust
Bawienie się przez duszpasterzy w psychoanalityków z nujorku to już koniec świata!
I dlatego kontrowersyjny plakat pt "W...aj z Kościoła" jest właśnie na miejscu w przypadku takich wiernych.Dokładnie. Jak nie prośbą to może w ten sposób coś do kogoś trafi. Terapia szokowa też przynosi skutki.
Mama mówi, że teraz widać jak na dłoni "kto jest kim" w Kościele i że Kościół zacznie się z pewnych brudów oczyszczać, od hierarchii począwszy.