Pismo Święte, Uczta - Platon, Ochrzczeni w duchu i dary duchowe.
Jestem klerykiem i kroczę drogą ku kapłaństwu ze względnu na Niego, a nie na wsłasne aspiracje...
Kan. 1335 - Jeżeli cenzura zabrania sprawowania sakramentów lub sakramentaliów albo podejmowania aktów rządzenia, zakaz zostaje zawieszony, ilekroć jest to konieczne do udzielenia posługi wiernym znajdującym się w niebezpieczeństwie śmierci; jeśli cenzura wiążąca mocą samego prawa nie została deklarowana, zakaz ulega ponadto zawieszeniu, ilekroć wierny prosi o sakrament lub sakramentalia bądź o akt rządzenia; wolno zaś o to prosić z jakiejkolwiek słusznej przyczyny.
Moje zdanie na temat Pana Izi wyrazilem juz dosc dawno. Nazywanie go klerykiem lub kaplanem to naduzywanie tego pojecia. To troll i klakier posoborowy, prawdopodobnie neon aktywista podajacy sie za kleryka. Zdaje sie, ze wiekszosci oczy sie teraz otwieraja. Ja bym go heretyka najlepiej zabanowal i czesc, ale tu jest troche za liberalny jak na moj inkwizycyjny gust moderator
A jaka jest pana sytuacja życiowa, że mnie osobie duchownej pan wypomina powołanie?Z forum krzyż zrobiliście forum przyjaciół lefebrystów i wrogów Kościoła Katolickiego! A co mam o nim myśleć, skoro chcą kleryka zbanować? Za co?kl. "Izajasz"
A co jest nie tak na blogu "Jezus Cię Zbawił"?Dlaczego od razu neon - - o neo nawet na blogu wyraziłem co myślę.Pozdrawiam, tych, co mnie znają osobiście