Cytat: Fons Blaudi w Lipca 03, 2010, 12:44:35 pm"w skarbnicy objawienia są pewne istotne elementy, które każdy chrześcijanin winien znać i bronić z faktu noszenia miana chrześcijanina" (Dom Gueranger). Znam i bronie. Tyle jesli chodzi o ten cytat
"w skarbnicy objawienia są pewne istotne elementy, które każdy chrześcijanin winien znać i bronić z faktu noszenia miana chrześcijanina" (Dom Gueranger).
Ks. Abrahamowicz Panie Stefanie a nie Abramowicz. Parę posoborowych zmian jest dobrych. Np. podejście do brata zakonnego. Coraz rzadziej jest traktowany brat zakonny jako poczciwy, dobroduszny głupek. Takie popychadło. A ja pamiętam takie traktowanie braci. Przykładem może być film "Braciszek" o br. Alojzym Kosibie OFM.
Panie Tato, wiec sprzeciwiaj sie pan papiezowi do woli. W zasadzie i tak malo kto juz go na swiecie slucha. Bedzie pan w licznym towarzystwie
Oj Panie JGP ... żal mi Pana .........+
Cytat: Tato w Lipca 03, 2010, 13:46:52 pmOj Panie JGP ... żal mi Pana .........+Prosze nie byc smiesznym.
Czyli podoba się panu Panie Stefanie że brat zakonny robi za kelnera?
Sam bł. Pius IX w liście do bp.Brizena ostrzegał: "jeśli przyszły papież wystąpi przeciwko Wierze macie obowiązek mu się sprzeciwić".(list Piusa IX do bp. Brizena)
@ Jean Gabriel PerboyreCzytam sobie Pana "mądrości życiowe". ......
Gdzie można poznać treść tego listu?Pytał ksiądz z forum Wiara.