Jeszcze jedno: skoro Marcus to Marek to analogicznie Neustadt = Nowe Miasto
pamiętam, jaka była sensacja, gdy po raz 1szy celebrowano KRR w Bazylice sw Piotra. Oj, nie było łatwo
Wszystko poznaje się przecież po "owocach". Ja byłem w tym roku w Medjugorie i widziałem OGROMNE kolejki do spowiedzi. Dla mnie to jest konkretny owoc.
Ksiądz , który "zdołał odprawić " prywatną Mszę świętą w bazylice św. Piotra...no to dożyliśmy czasów...
Jak to jest być mamą? Często nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele karkołomnych zadań stoi przed rodzicielkami. Przekonamy się o tym dzięki programowi "Test na Super Mamę". W każdym odcinku twórcy zabierają jedną niedocenianą mamę na weekend do luksusowego ośrodka wypoczynkowego. W tym czasie jej obowiązki przejmuje najbardziej krytykujący ją członek rodziny lub znajomy. (...)W najbliższym odcinku (sobota 31 października, odc. 9):Świeżo upieczone małżeństwo Susan i Janine pragną w niedługim czasie sami założyć rodzinę. Tym chętniej decydują się na przystąpienie do „Testu na Super Mamę”. Podczas tego odcinka zaopiekują się dwoma córkami jednej ze swoich przyjaciółek. Oprócz dzieci, Susan i Janine dostaną pod opiekę ”Brutusa”- lalkę symulująca zachowania małego dziecka. Czy dobre chęci wystarczą aby podołać tak trudnemu wyzwaniu, które stoi przed Susan i Janine
Dwie lesbijki bezkarnie wystąpiły w zdawałoby się przyjemnym rodzinnym programie. W rogu widniał żółty trójkącik z cyfrą "7", a te panie na wizji dawały sobie buzi i kładły się spać do jednego łóżka.
Problemem są inne zboczenia takie jak pedofilia w internecie.Na jednym z czatów podałem się jako Maja 13 i nie minęło 5 min i 40 zgłoszeń od dorosłych facetów. Jak się rozmowa rozręciła po chwili i chcieli dzwonić otrzymywali nr tel do Wydziału Kryminalnego lub dochodzeniówki.