A to Szanowni Państwo widzieli- czy to już wyczerpuje znamiona apostazji naszego episkopatu? http://breviarium.blogspot.com/2009/10/nic-sie-w-kosciele-nie-zmienio.html
Co się tam działo nie jest raczej dobre, ale żeby nazywać krzyż "kawałkiem dykty"?
Czy mógłby mi ktoś wreszcie wytłumaczyć w jaki to sposób Jan Paweł II przyczynił się do "obalenia komunizmu" ? Często jak czytam o Karolu Wojtyle pada takie stwierdzenie, tylko jeszcze nigdy nie spotkałem się z jego rozwinięciem.
Cytat: Dawid w Grudnia 19, 2009, 20:55:01 pmCzy mógłby mi ktoś wreszcie wytłumaczyć w jaki to sposób Jan Paweł II przyczynił się do "obalenia komunizmu" ? Często jak czytam o Karolu Wojtyle pada takie stwierdzenie, tylko jeszcze nigdy nie spotkałem się z jego rozwinięciem. Pan poważnie pyta?
Oczywiście środki masowego rażenia przekazem zauważyły wyłącznie dekret Jana Pawła II. Szkoda, że nasi koledzy z zaprzyjaźnionego portalu przegięli w drugą stronę i zauważyli z szerokiego grona tylko jednego papieża...
Czy zauważyli Państwo, że na KNO coraz mniej zdjęć "nadużyć", tudzież aktów apostazji? Czyżby moderna się bała Papieża? A może to SP już zaczęło oddziaływać także na NOM?
Czy zauważyli Państwo, że na KNO coraz mniej zdjęć "nadużyć", tudzież aktów apostazji?
A może to SP już zaczęło oddziaływać także na NOM?