wiridiana
|
 |
« dnia: Lutego 15, 2009, 00:40:10 am » |
|
Kazano założyć wątek. Więc co Szanowni Państwo o tym myślą pomyśle? Kto chciałby prowadzić audycje, na jakie tematy? Jakie oczekiwania? Jaka muzyka itd. Inwencja i kreatywność na miarę posoborową mile widziana 
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
porys
|
 |
« Odpowiedz #1 dnia: Lutego 15, 2009, 00:45:50 am » |
|
Jest juz w necie jakieś sedeckie Tradiradio rodem z USA. Jak poszperam to wrzucę linkę.
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
wiridiana
|
 |
« Odpowiedz #2 dnia: Lutego 15, 2009, 00:46:55 am » |
|
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
Innomine
|
 |
« Odpowiedz #3 dnia: Lutego 15, 2009, 00:49:06 am » |
|
Z muzyką jest ten problem, że trzeba mieć wykupioną licencje. Poza tym mamy różne gusta.
Jak dla mnie:
- historia Kościoła - Fides et Ratio (najlepiej Andrzej Wronka) - Różaniec i Koronka - Jakieś recenzje kulturalne - Bieżące wydarzenia Kościoła - Święty na dziś
|
|
|
|
"Poza tym trudno ci było opuścić oratorium, tak dobrze się tam czułeś. Czy widzisz, jak prowadzi do Boga, jak do Niego przybliża rygoryzm liturgiczny?" św. Józef Maria Escrivá de Balaguer, Droga, N. 543
|
|
|
Major
|
 |
« Odpowiedz #4 dnia: Lutego 15, 2009, 02:15:06 am » |
|
A święty według którego kalendarza liturgicznego?
|
|
|
|
|
|
|
Jarod
|
 |
« Odpowiedz #5 dnia: Lutego 15, 2009, 07:53:13 am » |
|
wg mnie to wszystko mozna w necie poczytac w znacznie wygodniejszy sposob niz sluchanie radia. to co by mialo sens to dyskusje przez skype. jesli mamy jaki goracy temat to radio zaprasza na skype najlepszych dyskutantow z forum i daje im sie poklocic  neonow tez moznaby zapraszac w ramach ekumenizmu 
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa
|
 |
« Odpowiedz #7 dnia: Lutego 15, 2009, 10:08:10 am » |
|
A ja postuluję jeszcze kącik kulinarny 
|
|
|
|
|
|
|
Major
|
 |
« Odpowiedz #8 dnia: Lutego 15, 2009, 10:21:11 am » |
|
Kącik kulinarny z s. Leonillą? Podobno potrawy wg jej przepisów są mało jadalne.
|
|
|
|
|
|
|
Zygmunt
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 dnia: Lutego 15, 2009, 15:38:04 pm » |
|
Jeśli kącik kulinarny, to według Stanisława Czernieckiego, a żeby było nowocześnie z dostawą do domu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2009, 17:22:03 pm wysłana przez Zygmunt »
|
|
|
|
|
kwiatostan lipy
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 dnia: Lutego 15, 2009, 16:59:40 pm » |
|
Kazano pani założyć wątek?
|
|
|
|
|
|
|
Krusejder
|
 |
« Odpowiedz #11 dnia: Lutego 15, 2009, 17:17:20 pm » |
|
A święty według którego kalendarza liturgicznego?
przecież my mamy tylko "kalendarz przedpoborowy"
|
|
|
|
|
|
|
bohator
uczestnik

|
 |
« Odpowiedz #12 dnia: Lutego 15, 2009, 17:19:37 pm » |
|
Kazano pani założyć wątek?
Może nie tyle kazano co poproszono  To ja poprosiłem o założenie wątku, bo wtedy nie miałem fizyczej możliwości uczynienia tego 
|
|
|
|
"Ujednolicenie dogmatów, złagodzenie nauki moralnej, uproszczenie rytuału nie przyciąga niewierzących, lecz zbliża do nich" - N. G. Davila.
|
|
|
JRWF
|
 |
« Odpowiedz #13 dnia: Lutego 16, 2009, 11:02:31 am » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Major
|
 |
« Odpowiedz #14 dnia: Lutego 16, 2009, 12:19:57 pm » |
|
Pani Wiridiana może świetnie poprowadzić program telewizyjny. Zwiększyła by się na pewno oglądalność no i jaka reklama dla Tradycji.
|
|
|
|
|
|
|
|