To już chyba pani mówiła?
Dobrze wiedzieć, ja pamiętałem jeszczę nazwę Kongregacja ds. Nauki Wiary, ale szczerze mówiąc nowa mi się podoba, bo kojarzy się z czystością doktryny.
Ale o co dokladnie chodzi? Bo nie rozumiem. Działalność katechistów różnego rodzaju jest opisana w statutach i ktoś te statuty zatwierdził, przez wiele lat obserwował te formy dzialalnosci i jakoś na nie pozwala. Nie wiem do jakiego przypadku się Pan odnosi. Jak biskup nie zezwoli, to nie ma Drogi w diecezji, jak zaprosi to jest.
Nie będę rozpisywał się na forum, bo sam Pan to może sprawdzić. Podejrzewam, że przedyskutował Pan wszystkie już szczegóły, więc je Pan zna. Może się pan wybrać do arcybiskupa Nowaka lub Dziwisza lub Nossola( w zależnosci od tego, gdzie w danej chwili przebywam- przepaszam, że tak nazwiskami, ale nie pamiętam wszystkich imion:) i się dowiedzieć.
1. Rzeczywiście opisano tu Wielki Szu.
Obecni byli liczni kardynałowie i biskupi
na ten bałamutny tekścik by nastawić.
... jako prefekt Kongregacji Nauki Wiary kard. Joseph Ratzinger zajmował się zbadaniem i zatwierdzeniem zawartości teologicznej katechez poszczególnych etapów neokatechumenatu ...
... mały Kikoś. Pajacyk pociągany zza sceny za sznurki.
Jeśli zbadał i zatwierdził, to czemu ciągle są tajne/poufne? Tak na poważnie, to zażądał regulacji prawnej tego [...], na co Kikoś poleciał z bekiem do Papieża a Ten skierował sprawę do Papieskiej Rady ds. Świeckich a ci to jakoś zaklajstrowali.Cytuj ... mały Kikoś. Pajacyk pociągany zza sceny za sznurki. - na szczęście tego nie kwestionują.
Linków pan nie widzi?