klasztor w La Tourette na żywo nie wygląda tak źle, jak na zdjęciach, do tego jeśli chodzi o interpretację naszych kosntytucji, co do warunków w klasztorze, to wszystko było dokładnie tak, jak trzeba. warunki do studiowania i kontemplowania szczególnie. wiem, bo tam byłem. natomiast pojawiły sie inne problemy we wspólnocie (które na zewnątrz można różnie interpretować, choćby, że to wina budynku, ale nie takie problemy i samobójstwa zdarzały się w klasztorach także z XIIIw.) o których jednak nie będę mówił, bo to sprawa Prowincji Francuskiej.no i Le Corbusier to projektował...
Szybko Ojciec zareagowal - chyba posluguje sie jakims alarmem, ktory wskazuje, kto Ojca potrzebuje albo prosi o konsultacje
A kto jest z Kalisza to wie jak wygląda koszmarek k-ł parafialny pw. Miłosierdzia Bożego. Niektórzy mówią że przedstawia głowę świni.
Gdzie jest Bóg?
Pogrzebałem trochę w Le Corbusierze.Kościół Saint-Pierre de Firminy-Vert pod St. Etienne, w środkowej Francji. Projekt z lat 1961-65. Budowa, rozpoczęta w maju 1970 r., po jego tragicznej śmierci 27 sierpnia 1965 r., została przerwana w 1977 r. Wznowiono ją w 2003 r. W 2006 roku odbyła się pierwsza msza. Teraz ponoć tylko w niedziele... Za http://tygodnik.onet.pl/1,19682,druk.html Gdzie jest Bóg?
browar Lecha ma podobną architekturę. Te okrągłe zbiorniki na słód. Wokół ten charakterystyczny zapach drożdży ... Czy w Krakowie zadbano o takie szczegóły?