+prosze pokazać jakaś strone z dzieł FSSPX w Polsce z linkami do innych dzieł "nie FSSPX"
Cytat: abenadar w Września 15, 2009, 10:06:46 am+prosze pokazać jakaś strone z dzieł FSSPX w Polsce z linkami do innych dzieł "nie FSSPX"Przepraszam, do kogo ta prośba?
to pytanie retoryczne do wszystkich, którym maja za złe że nie jest umieszczana działalność FSSPX w wykazach
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie?Ktoś przecież powinien wyciągnąć rękę jako pierwszy.
Zaczynają się rozmowy doktrynalne w Rzymie. Może więc teraz jest dobry czas, żeby wreszcie przerwać tę spiralę i "na dole" - między "środowiskami" - już się pogodzić?
Bez dociekania "kto zaczął", kto komu pierwszy zrobił jakieś świństewko. Bo inaczej chyba nic z tej zgody nie będzie.
To nie do mnie, lasandryści żadnych "świństewek" postindultowcom nie robili, więc pisanie "kto zaczął" jest w tym wypadku nie na miejscu.
1. Mapka miala przede wszystkim ilustrowac postep wprowadzania Summorum Pontificum - publikowane co kwartal statystyki na NRL. Msze FSSPX to nie jest owoc Summorum Pontificum. (chyba wiekszosc dyskutantow napisalaby, ze wlasnie jest odwrotnie)2. Iles miesiecy temu specjalnie do tytulu mapki dodalem "Summorum Pontificum", aby nie bylo watpliwosci, ze nie ma tam Mszy FSSPX.3. Dopisanie tekstu do mapki, ze na mapce nie ma Mszy FSSPX wg mnie brzmialoby akurat jawnie wrogo wobec Bractwa. 4. Nie chce dublowac msza.net. Kto chce sobie wstawic mapke z FSSPX skopiuje sobie ta z msza.net (choc przyznam, ze nadal jest dosc nieaktulna w czesci SP - przynajmniej raz na kwartal wszystkie miejsca na stworzonej przeze mnie mapce sa weryfikowane). 5. Zreszta...miejsca mszy FSSPX stosunkow rzadko sie zmieniaja, sa bardzo dobrze opisane na stronie FSSPX, a takze bardzo dobrze naglasniane przez lokalnych biskupow