Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 25, 2025, 08:23:14 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233157 wiadomości w 6650 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Kraków: Wykład nt. rosyjskiej myśli konserwatywnej i kontrrewolucyjn
« poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Drukuj
Autor Wątek: Kraków: Wykład nt. rosyjskiej myśli konserwatywnej i kontrrewolucyjn  (Przeczytany 4363 razy)
radek buczyński
Gość
« dnia: Sierpnia 20, 2009, 13:14:20 pm »

Organizacja Monarchistów Polskich, małopolski oddział Klubu Zachowawczo-Monarchistycznego i dzielnica małopolska Falangi zapraszają wszystkich zainteresowanych na spotkanie poświęcone

rosyjskiej myśli konserwatywnej i kontrrewolucyjnej.

Odczyt na jej temat wygłosi na nim dr hab. Michał Bohun (Instytut Filozofii Uniwersytetu Jagiellońskiego), autor m.in. książek: "Fiodor Dostojewski i idea upadku cywilizacji europejskiej" (1996), "Kontrrewolucja i pesymizm : filozofia społeczna Konstantina Leontjewa" (2000), "Oczyszczenie przez burzę : Włodzimierz Ern i moskiewscy neosłowianofile wobec pierwszej wojny światowej" (2008).

Spotkanie rozpocznie się 26 sierpnia o godzinie 18:00 w podziemiach "Chimery" (Kraków, ul. św. Anny 3). Wstęp wolny.
Tato
aktywista

« Odpowiedz #1 dnia: Sierpnia 20, 2009, 13:26:23 pm »

Swoją drogą bardzo ciekawe zestawienie P.T. Organizatorów... :)
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #2 dnia: Sierpnia 20, 2009, 13:36:56 pm »

jeszcze zabawniejsze jest to, że jedna osoba sympatyzuje równoczesnie z WSZYSTKIEMI ww. organizacjami

:)
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Tato
aktywista

« Odpowiedz #3 dnia: Sierpnia 20, 2009, 13:47:49 pm »

Hmmm na prawdę ???? Adrian może tego nie tolerować... :)
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #4 dnia: Sierpnia 20, 2009, 14:00:13 pm »

Adrian jest dobrym, dobrodusznym i życzliwym człowiekiem
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Tato
aktywista

« Odpowiedz #5 dnia: Sierpnia 20, 2009, 14:10:01 pm »

Wiem znam go bardzo dobrze... :) Ale dopóki mu wolno...to jest przed planowaną spodizewaną koronacją... :)
Tato
aktywista

« Odpowiedz #6 dnia: Sierpnia 20, 2009, 14:22:06 pm »

Ja tu już całkiem poważnie obmyślam jak się tu dostać nocą do katedry na Wawelu...oczywiście bez używania przemocy, zaś przede wszystkiem jak do niej "przemycić" Jego Ekscelencję w szatach pontyfikalnych, a takoż samego przyszłego Pomazańca wraz z jego eskortą...zważywszy na skądinnąd bardzo sympatyczną posturę naszego Drogiego Przyjaciela P.T. Autora owego wątku... Hmmm najgorsze jest to, że "okupant" dzierży wszystkie klucze i zabezpieczenia do katedry, a jako mniemam takoż do insygniów koronacyjnych oraz Miecza Chrobrego...tu jest problem! :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2009, 14:31:23 pm wysłana przez Tato » Zapisane
Major
aktywista

« Odpowiedz #7 dnia: Sierpnia 20, 2009, 14:44:06 pm »

Falanga z monarchistami. Dobre. :)
Bolt
aktywista

Czasami dużo szczekam!

« Odpowiedz #8 dnia: Sierpnia 20, 2009, 15:05:53 pm »

Monarchistów to chyba p. Radek sam doczepił, bo w ogłoszeniu na konserwatyzm.pl ich nie widać.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #9 dnia: Sierpnia 20, 2009, 15:11:47 pm »

a myślałem, że nauczył się Pan umiarkowanego zaufania do informacyj z konserwatyzm.pl

;)
Matthaeus
rezydent

Św. Stanisławie módl się za nami!

« Odpowiedz #10 dnia: Sierpnia 20, 2009, 16:10:23 pm »

Falanga z monarchistami. Dobre. :)

Falanga w przeciwieństwie do innych narodowych formacji dopuszcza całą gamę różnych prawicowych, czy też nacjonalistycznych odłamów (od romantycznych faszystów, po narodowców z rożnych frontów endecji po zwolenników autorytaryzmów i w końcu monarchistów-legitymistów). Wiem, że w ONR są także członkowie OMP; NOP to natomiast raczej organizacja stricte narodowa.
Tato
aktywista

« Odpowiedz #11 dnia: Sierpnia 20, 2009, 22:39:00 pm »

Wymyśliłem !!! Jest sposób !!! Najlepiej jak "kardynał" z Krakowa wyjedzie! Naonczas jeszcze dobrze by było jakieś nocne czuwanie w katedrze jak się zdarzy, wówczas bez zbytniego używania przemocy, do katedry wnikniem ! Pan Radek jako że nie "wróbel" byle jaki, za zadanie opanować zakrystie dostanie. Zaś JE.X.Bp. Donald wnijdzie zwyczajnie wprowadzając naszą gupkę przy śpiewie jakimścik takim neutralnym a nie podejrzanym - pwiedzmy "Chwalcie łąki umajone". Wówczas wraz z Jego Ekscelencją wnidzie takoż i sam Pretendent ergo przyszły Pomazaniec. Kiedy już przy pomocy Pana Radka "opanujemy" Zakrystię, wonczas JE się przebierze w szaty pontyfikalne i wynidzie przed lud, który choć nieświadomy tem bardziej może w owej Koronacji uczestniczyć - jako przyszli poddani. Tedy pozostaje jeno jeszcze insygnia zdobyć i Miecz Chrobrego by wszystko nam w planie naszym harmonizowało zaś sam Pretendent oczywista musi przybyć i bezpiecznym wzdlędem zewnętrznych agresorów pozostać. W przypadku większych problemów z buntem miejscowego kleru katedralnego proponuję co bardziej krewkich oponentów pozamykać w konfesjonałach. Co może oczyiwiście  w miarę czasu doglądać  np, Pan Radek na przemian ze mną, by sie nie buntowali zbytnio. Ja zaś dla siebie proszę pokornie jedynie o możliwość wygłoszenia oracji uzasadniającej pretensję Pretendenta do Tronu oiraz jego prawa które wywieść zamierzam explicite od Cesarza Hadriana  :) logicznie zresztą. Którąż to logikę ktokolwiek podważyć by sie ośmielił  ten "Kiep nad Kiepy"!!! Amen!!! ;D
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2009, 09:36:08 am wysłana przez Tato » Zapisane
Teresa
aktywista

« Odpowiedz #12 dnia: Sierpnia 20, 2009, 22:42:53 pm »

Ojej, Panie Tato, małom z krzesła nie spadła!  ;D
Panu
Gość
« Odpowiedz #13 dnia: Sierpnia 27, 2009, 17:52:11 pm »

Nagranie z wykładu

http://xportal.pl/viewtopic.php?p=22289#22289
Tato
aktywista

« Odpowiedz #14 dnia: Sierpnia 28, 2009, 00:50:17 am »

Atoli przygotowania do "Restauracji" idą pełną parą Panie Radku ???? Czy aby Pretendent zaakceptował już choć wstępnie scenariusz ???? ;D
Strony: [1] 2 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Kraków: Wykład nt. rosyjskiej myśli konserwatywnej i kontrrewolucyjn « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!