A tak w ogóle - skoro przedd Bogiem jesteśmy równi
przed Bogiem równi jesteśmy
To, ze ktoś był księdzem nie znaczy, że łatwiej się dostanie do nieba niż człowiek żyjący godnie w rodzinie.
Cytat: Izi87 w Sierpnia 28, 2009, 22:00:25 pmprzed Bogiem równi jesteśmyZUS prawda. Ja nie mam "pieczęci kapłańskiej" na duszyCytat: Izi87 w Sierpnia 28, 2009, 22:00:25 pmTo, ze ktoś był księdzem nie znaczy, że łatwiej się dostanie do nieba niż człowiek żyjący godnie w rodzinie.Ale mnie nie o to chodzi. Kapłan w Niebie dalej będzie kapłanem. Na wieki!
obawiam się, że niewiele pan wie o okolicznościach powstawania DN;)))
W niebie ani żenić się nie będą ani za mąż wychodzić, więc obawiam się że podobnie i z kapłaństwem może być, bo tam już będzie arcykapłan doskonały Jezus Chrystus.
Cytat: jwk w Sierpnia 28, 2009, 19:57:24 pmobawiam się, że niewiele pan wie o okolicznościach powstawania DN;)))No jakze by pan Hellsing nie znal tej pieknej historii, ci zlodzieje, ci Cyganie, te prostytutki, ach. Ten szlachetny obronca ucisnionych, Kikolek Banan, i wizje Carmen, no i te wstretne burzujki w mantylkach co wywalaly z kosciolow lud Bozy. Kazdy neon zna to na pamiec, przed snem lapie za gitarrre i spiewa o tym serenady na andaluzyjska nute
A Szanowny Izi-ileśtam to słabiutko się chyba uczy. Albo "jeszcze nie przerabiali".
Właśnie. Jak nie przyłoży się do nauki to zostanie najwyżej katechistą.
Cytat: PTRF w Sierpnia 28, 2009, 23:19:32 pmWłaśnie. Jak nie przyłoży się do nauki to zostanie najwyżej katechistą.A zna pan wyższe stopnie w DN??