/.../Panie PSFF - zapewne p. Tkiller wolał by w pysk niż do reki, ale można to kulturalniej powiedzieć.../.../
Nie, na stojąco a co??
Cytat: Mateusz w Sierpnia 27, 2009, 10:55:59 amJa mam pytanie do panów z neokatechumenatu. To panowie Tkiller i Hellsing z tego co widzę. Co wam daje /.../?Co za roznica co im to daje. Nie robia tego bo im to cos daje czy nie daje, ale dlatego, ze tak czy siak nakazuja przelozeni.
Ja mam pytanie do panów z neokatechumenatu. To panowie Tkiller i Hellsing z tego co widzę. Co wam daje /.../?
Myślałem, że tak będzie prościej zrozumieć adresatowi.
Stąd mój krótki komentarz i prosty język (może zbyt prostacki?).
argumenty p. Tkillera wskazują na to, że albo rozmówców ma za idiotów, albo sam jest idiotą …
… wyjątek staje się po pewnym czasie regułą. Stąd głupotą albo ignorancją jest twierdzenie, że przyjmowanie Komunii itp. na stojąco jest czymś normalnym i nienagannym. Sposób przyjmowania Komunii Św. jest jednym z wielu przykładów.… Przykłady można by mnożyć...
Coś mi się tłucze po głowie, że Msza Św. (NOM) też wyjątkowo była dozwolona w języku ojczystym.
To czemu nie chcą się do tego przyznać ?
A może pan tkiller to jeden z przełożonych ?
Pan tkiller do tego stopnia bezproblemowo przestawil sie z postawy siedzacej na postawe stojaca,
ze zaczal wrecz negowac fakty, jakoby kiedykolwiek w DN przystepowano do Komunii na siedzaco.
Btw glowy nie dam, czy w jego wspolnocie dalej nie przystepuje sie na siedzaco
Kłamie pani znowu.
Cytat: Murka w Sierpnia 28, 2009, 09:26:20 amBtw glowy nie dam, czy w jego wspolnocie dalej nie przystepuje sie na siedzacoznam co najmniej jedną wspólnotę (w Austrii), w której nadal przyjmuje się na siedząco.
Da pan namiar, doniesiemy komu trzeba .
a kapłana sprowadzać do roli "przynieś, Przemień, pozamiataj i spadaj"?
/.../ i nie protestują?
Cytat: bogna w Sierpnia 28, 2009, 10:42:52 am a kapłana sprowadzać do roli "przynieś, Przemień, pozamiataj i spadaj"?Nie wiedziałem że takich nawróconych kapłanów mamy w Polsce że dają się sprowadzać do takiej roli i nie protestują?
Na forum "Barka" jest tako jeden - o. Radosław. Jak go o coś spytałem, to odpisał, że "poradzi się SWOICH KATECHISTÓW" i odpisze.