To,ze nosza podobne uniformy, to jeszcze nie znaczy, ze sa organizacyjnie powiazni ze Skautami Europy.
Cytat: Fons Blaudi w Sierpnia 11, 2009, 14:08:44 pmTo,ze nosza podobne uniformy, to jeszcze nie znaczy, ze sa organizacyjnie powiazni ze Skautami Europy.Niestety ostatni raz byłem na pielgrzymce w 2001 roku . Ale pamiętam napisy, nawet pytałem organizatorów, mówili, że to taki ich paradoks. P.S. Co to za "Dworek" w Bożej Woli?
Tu wydaje mi się nie tylko kadry są problemem ale specyficzny harcerski folklor który nie trafia już do współczesnej młodzieży. A jak już widzę 40-letniego gościa w krótkich spodenkach i chustą w okół szyi to dostaję napadu śmiechu.Będąc w nowicjacie harcerze ze SHK Zawisza byli na Świętym Krzyżu więc spytałem się ich jakie jest ichnie podejście do Mszy w KRR. Odpowiedź była taka że są przeciwni gdyż Jan Paweł II jest przeciwny. Stąd ich zapędy fałszywego ekumenizmu itp.
Cytat: Major w Sierpnia 14, 2009, 08:23:56 amBędąc w nowicjacie harcerze ze SHK Zawisza byli na Świętym Krzyżu więc spytałem się ich jakie jest ichnie podejście do Mszy w KRR. Odpowiedź była taka że są przeciwni gdyż Jan Paweł II jest przeciwny. Stąd ich zapędy fałszywego ekumenizmu itp.Ma Pan równie kiepskie pojęcie o skautingu ,że w pana przypadku czasami lepiej zmilczeć niż narazić się na śmieszność.
Będąc w nowicjacie harcerze ze SHK Zawisza byli na Świętym Krzyżu więc spytałem się ich jakie jest ichnie podejście do Mszy w KRR. Odpowiedź była taka że są przeciwni gdyż Jan Paweł II jest przeciwny. Stąd ich zapędy fałszywego ekumenizmu itp.