Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Grudnia 12, 2024, 12:38:28 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232717 wiadomości w 6640 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nowa naszywka SHK Zawisza FSE
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Drukuj
Autor Wątek: Nowa naszywka SHK Zawisza FSE  (Przeczytany 7762 razy)
jwk
aktywista

« Odpowiedz #15 dnia: Sierpnia 16, 2009, 08:13:30 am »

Będąc w nowicjacie harcerze ze SHK Zawisza byli na Świętym Krzyżu więc spytałem się ich jakie jest ichnie podejście do Mszy w KRR. Odpowiedź była taka że są przeciwni gdyż Jan Paweł II jest przeciwny. Stąd ich zapędy fałszywego ekumenizmu itp.
Ma Pan równie kiepskie pojęcie o skautingu ,że w pana przypadku czasami lepiej zmilczeć niż narazić się na śmieszność.
No to sluchamy.
O DN nie chce Pan pisac, wiec moze o skautingu ? Czy tam, za monitorem ktos jestr czy to tylko automat?

To  raczej tkiller, który używa konta kamrata.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Jedrek
bywalec
**

Exurge Domine et iudica causam Tuam

« Odpowiedz #16 dnia: Sierpnia 16, 2009, 10:04:52 am »

Obawiam się, że jest Pan w błędzie. I proponuję nie mieszać wątków (TO NIE JEST WĄTEK O NEONACH!).
tkiller
aktywista

Koń jaki jest, każdy widzi.

« Odpowiedz #17 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:45:48 pm »

Każdy wątek da się przerobić na watek o Dn dzięki takim aktywistom jak Jwk.  ;)

Ps. Już milczę.
"..co sądzić o tych nawet pobożnych, którzy podczas Mszy św. odmawiają różaniec i najrozmaitsze litanie albo przez całą Mszę św. odmawiają modlitwy przygotowawcze do komunii św. Ci wszyscy, tak należy stwierdzić, liturgicznie nieprawidłowo uczestniczę we Mszy świętej."
Ioannes
uczestnik

« Odpowiedz #18 dnia: Sierpnia 17, 2009, 01:05:01 am »

Tu wydaje mi się nie tylko kadry są problemem ale specyficzny harcerski folklor który nie trafia już do współczesnej młodzieży. A jak już widzę 40-letniego gościa w krótkich spodenkach i chustą w okół szyi to dostaję napadu śmiechu.

"Harcerz to dziecko ubrane jak idiota pod przewodnictwem idioty ubranego jak dziecko"...
Nie moje słowa i daleko mi od demonizowania harcerstwa, ale jakaś krztyna prawdy chyba w tym jest. ;)
Major
aktywista

« Odpowiedz #19 dnia: Sierpnia 17, 2009, 07:37:22 am »

Zaraz zwolennicy skautingu Pana zniszczą tutaj za ten cytat Panie Ioannes.
Ioannes
uczestnik

« Odpowiedz #20 dnia: Sierpnia 17, 2009, 07:54:52 am »

Nie moje słowa i daleko mi od demonizowania harcerstwa,
Major
aktywista

« Odpowiedz #21 dnia: Sierpnia 17, 2009, 10:48:34 am »

Ja też nie demonizuję ale wielkim sympatykiem nie jestem.
KAES
aktywista

« Odpowiedz #22 dnia: Października 13, 2009, 17:01:04 pm »

po zmianie naszywki od razu łatwiej o awanse w europejskich strukturach..

Nowy Komisarz Ferderalny FSE!!
"Jeszcze nie przebrzmiały echa ostatniego Sejmiku, a już doświadczamy kolejnego ważnego wydarzenia. W niedzielę 6 września 2009 r. Zbigniew Minda, wieloletni naczelnik harcerzy, główny pomysłodawca i architekt Eurojamu 2003, został wybrany Komisarzem Federalnym Federacji Skautingu Europejskiego. To wydarzenie bez precedensu i dla nas wielki powód do radości. Pierwszy raz w historii Federacji, 14 lat po wstąpieniu naszego Stowarzyszenia do grona jej członków, funkcja Komisarza Federalnego została powierzona Polakowi."

http://gniazdo.fse.pl/showNews/news_id/355/

=========================================================================
Serdecznie zapraszamy na konferencję "Dusza Europy", która odbędzie się 24 października br. Celem konferencji jest zastanowienie się nad tym, co ukonstytuowało cywilizację europejską i jaką rolę odegrało w tym chrześcijaństwo. Chcemy także dowiedzieć się jak chrześcijaństwo kształtowało porządek społeczny i obyczaje narodów i wreszcie co o Europie i europejskości myślał Jan Paweł II i co myśli i czego naucza papież Benedykt XVI.

Nasza organizacja jest częścią wielkiej rodziny skautowej Skautów Europy, która chce temu nauczaniu być wierna, o tym też będziemy chcieli uczestnikom konferencji opowiedzieć.

http://gniazdo.fse.pl/showNews/news_id/360/
« Ostatnia zmiana: Października 13, 2009, 17:07:10 pm wysłana przez KAES » Zapisane
Major
aktywista

« Odpowiedz #23 dnia: Października 17, 2009, 15:29:06 pm »

Przerwa obiadowa to ciekawy punkt programu :).
Strony: 1 [2] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nowa naszywka SHK Zawisza FSE « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!