Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Stycznia 17, 2025, 05:34:42 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232891 wiadomości w 6646 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Chore "wizje" x. Skowronka...
« poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Chore "wizje" x. Skowronka...  (Przeczytany 1998 razy)
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« dnia: Lipca 23, 2009, 17:14:03 pm »

Za Obłudnikiem Powszechnym:
http://tygodnik.onet.pl/32,0,30434,nie_ma_mezczyzny_ani_kobiety,artykul.html
i jeszcze tu:
http://ekai.pl/wydarzenia/z_prasy/x21501/nie-ma-mezczyzny-ani-kobiety/

Nadchodzi nowa reforma, czy raczej ze względu na wszechobecną tolerancję?? Ja rozumiem, ze w "pedalskich konkubinatach" nie ma ani mężczyzny ani kobiety, tylko dwie cioty, ale w kapłaństwie???
To jest CHORE.
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Damian Nowak
bywalec
**

« Odpowiedz #1 dnia: Lipca 23, 2009, 17:20:53 pm »

Najgorsze jest to, że takie rzeczy opowiada KSIĄDZ.
Nathanael
Gość
« Odpowiedz #2 dnia: Lipca 23, 2009, 17:36:11 pm »

Moja krótka refleksja:

http://liturgia.pl/node/7780
Tato
aktywista

« Odpowiedz #3 dnia: Lipca 24, 2009, 11:10:38 am »

Juz usunąłem "mój wątek" co by nie plagiatować P.T. Pana Szkieleta skądinnad przesympatycznego  ;D

Ad rem. Mnie martwią najbardziej takie sprawy:

"By nadać większego znaczenia swoim wywodom powołuje się też na słowa św. Edyty Stein, która pisała, że nic nie stoi na przeszkodzie, by zrealizować kapłańską ordynację kobiet. " - to w kontekście skądinnad bardzo burzliwego wątku o kanonizacjach...

"-Głos ks. Skowronka jest spóźniony, ta kwestia była dawno dyskutowana w Europie, oczywiście ma prawo myśleć i dyskutować, ale wydaje się, że Jan Paweł II sprawę zamknął. Jego wypowiedzi miały też wymiar praktyczny i dyscyplinarny, a teologicznie - poważny ciężar gatunkowy - komentuje bp Jezierski."

zwłaszcza to :oczywiście ma prawo myśleć i dyskutować, ale wydaje się, że Jan Paweł II sprawę zamknął. - tak wypowiada się katolicki Biskup...smutne...

"Argumenty współpracownika "Tygodnika Powszechnego" dziwią też bpa Ignacego Deca - To, że nie udziela się święceń kobietom nie ma nic wspólnego z kwestią ich godności, to jest fałszywy argument - mówi Fronda.pl - Godność kobiety i mężczyzny jest taka sama, powołania ich są natomiast różne – dodaje."

Tu zaś mamy kolejnego katolickiego Biskupa... po prostu jest mi wstyd...to jest obrona wiary, czy "godności kobiet" ? Czy nasi Biskupi potrafią czy wogóle jeszcze są wstanie bronić katolickiej wiary? Oczywiście najlepszy był w tym towarzystwie JE"Głodziu"... i Bogu dzięki:

"Ksiądz arcybiskup Sławoj Leszek Głódź temat ujmuje krótko. - To są zjełczałe tematy i paplanina – mówi. - "Tygodnik Powszechny" nie jest pismem, z którym należy polemizować – konkluduje duchowny."  ;D
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Hyacinthus Stanislaus
rezydent

« Odpowiedz #4 dnia: Sierpnia 04, 2009, 04:09:26 am »

Tu zaś mamy kolejnego katolickiego Biskupa... po prostu jest mi wstyd...to jest obrona wiary, czy "godności kobiet" ? Czy nasi Biskupi potrafią czy wogóle jeszcze są wstanie bronić katolickiej wiary?
Bez przesady. Moim zdaniem JE bp Dec w krótkich słowach dotknął sedna problemu i wykazał fałsz argumentów środowiska feministek.

Oczywiście najlepszy był w tym towarzystwie JE"Głodziu"...
Co racja to racja i piszę to, choć za swoim byłym ordynariuszem nie przepadam specjalnie.
jwk
aktywista

« Odpowiedz #5 dnia: Sierpnia 09, 2009, 21:58:59 pm »

nie_ma_mezczyzny_ani_kobiety
Ale ten cytat biblijny jest wyrwany z kontekstu o tym co będzie na Tamtym Świecie
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Strony: [1] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Chore "wizje" x. Skowronka... « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!