Wystarczy sobie stanąć gdzieś pod chórem i można klęczeć, odmawiać różaniec bez tzw. ostentacji.
"Są to (-) dwie formy tego samego Rytu Rzymskiego." oraz "(-)obie Formy Rytu Rzymskiego mogą się przecież wzajemnie ubogacać(-)".?
(...) wolałbym czasami bardziej skupić się w cichej medytacji, adoracji a także w odmawianiu różańca. Z kolei też nie chcę wywoływać niepotrzebnej sensacji, gdyby takie zachowanie było nieakceptowalne?
Czy faktycznie odmawianie rozanca jest najlepszym sposobem wykorzystania czasu, kiedy jest sie na mszy swietej?
Cytat: pauluss w Lutego 12, 2009, 22:08:10 pmCzy faktycznie odmawianie rozanca jest najlepszym sposobem wykorzystania czasu, kiedy jest sie na mszy swietej?Najlepszym to może nie. Ale dobrym na pewno!
A ja właśnie mam poważne trudności z przyjęciem tego właśnie stwierdzenia, chociaż świadom jestem powagi autorstwa. Zwłaszcza nie rozumiem (czuję się zagubiony) jak nowy ryt może ubogacać KRK.
Cytat: Fidelis w Lutego 12, 2009, 20:03:30 pmA ja właśnie mam poważne trudności z przyjęciem tego właśnie stwierdzenia, chociaż świadom jestem powagi autorstwa. Zwłaszcza nie rozumiem (czuję się zagubiony) jak nowy ryt może ubogacać KRK.O tym była mowa na starym forum. Np. modlitwa wiernych (ale w normalnej formie, a nie koncert życzeń)
Tylko to jest chyba troche kłopotliwe gdy ksiądz bez przerwy cos mówi...