Dlatego nie przeszkadza mi to, że jej wygląd nie przypomina kościoła.
A mi przeszkadza. Bo widzę ją przez okno...
PAŁAC KULTURY JEST PIĘKNY !!!!!!!!!!!!!!!
skojarzył mi się Licheń, bo tam znów jest pole, pole, nic, pole i... gigantyczna bazylika! wygląda to nie tyle majestatycznie co śmiesznie, bo świadczy o gigantomanii.
Cytat: manna w Września 10, 2010, 11:57:48 am skojarzył mi się Licheń, bo tam znów jest pole, pole, nic, pole i... gigantyczna bazylika! wygląda to nie tyle majestatycznie co śmiesznie, bo świadczy o gigantomanii. Gdyby tak rozumować, to trzeba by równiez poddać krytyce wiele z gotyckich katedr.Byłem niedawno w Strasburgu - gigantyczna katedra w środku miasta, zupełnie przytłaczająca swoją wielkością wszystko dookoła. Musieli to budować przwdziwi gigantomaniacy.
Zadziałałem troszkę jak Radio Erewań...
Co jest złego w wielkich kościołach oprócz problemów z oświetleniem okolic?
Cytat: Guldenmond w Września 10, 2010, 15:04:43 pmPAŁAC KULTURY JEST PIĘKNY !!!!!!!!!!!!!!!Proponuję przerobić go na świątynię...
Cytat: JRWF w Września 10, 2010, 15:15:07 pmCytat: Guldenmond w Września 10, 2010, 15:04:43 pmPAŁAC KULTURY JEST PIĘKNY !!!!!!!!!!!!!!!Proponuję przerobić go na świątynię... Wystarczy krzyż na iglicy BTW - jest dowcip:Miejsce w Warszawie, skąd widok jest najładniejszy?Pałac Kultury, bo z niego nie widać PKiN...