Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Listopada 03, 2024, 14:49:09 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232629 wiadomości w 6640 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Gitarki, handklapsy, profanacje i herezje. Cieszmy się - ŚDM 2023
« poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Drukuj
Autor Wątek: Gitarki, handklapsy, profanacje i herezje. Cieszmy się - ŚDM 2023  (Przeczytany 3612 razy)
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« dnia: Sierpnia 03, 2023, 06:56:33 am »

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-swiatowe-dni-mlodziezy-w-rytmie-techno-dj-em-jest-ksiadz,nId,6939368
https://pch24.pl/pierwsza-msza-na-sdm-i-juz-dziesiatki-profanacji-najswietszy-sakrament-traktowany-gorzej-niz-cukierki-w-halloween/
C.D.N...
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Filip S
aktywista

« Odpowiedz #1 dnia: Sierpnia 03, 2023, 10:03:27 am »

Klimat imprezy i repertuar muzyczny prawie jak na festiwalach Towarzystwa Świadomości Kryszny:
https://www.youtube.com/watch?v=x0At8E6ANno
 ;D  ::)
jwk
aktywista

« Odpowiedz #2 dnia: Sierpnia 03, 2023, 10:27:38 am »

Klimat imprezy i repertuar muzyczny prawie jak na festiwalach Towarzystwa Świadomości Kryszny:
 ;D  ::)

Ohyda!
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
jwk
aktywista

« Odpowiedz #3 dnia: Sierpnia 04, 2023, 18:21:50 pm »

https://pch24.pl/uczestniczka-sdm-specjalnie-dla-pch24-pl-wstrzasajace-naduzycia-eucharystyczne-i-atmosfera-dobroludzizmu/

Brak religijnej formacji uczestników i wstrząsające nadużycia eucharystyczne – tak atmosferę panującą na Światowych Dniach Młodzieży w Lizbonie opisuje jedna z polskich uczestniczek wydarzenia.
Czytelniczka portalu PCh24.pl przesłała redakcji swoje wrażenia z pierwszego wieczoru imprezy. „Brakuje refleksyjności i skupienia, co powinno być podstawą pogłębienia wiary” .
Przekaz kierowany do młodych ludzi opiera się przede wszystkim i niemal wyłącznie na rozgrzewaniu emocji i poczucia wzajemnej akceptacji. Nie byłoby to negatywne,
gdyby nie fakt, że nie ma w tym praktycznie żadnej merytoryki religijnej.

Kazanie, jakim uraczył nas celebrans było rozczarowujące: polegało na dziękowaniu młodzieży za obecność i zachwycaniu się ich witalnością.
Podczas otwierającej wydarzenie Najświętszej Ofiary młodych poinformowano, że powinni wchodzić w pełen przyjaźni dialog między sobą oraz, że wydarzenie ma „ekumeniczny” charakter.

Program imprezy od samego początku wzbudzał kontrowersję – jej centralnym elementem uczyniono bowiem świeckie zagadnienie „ochrony klimatu”. Organizatorzy zapowiadali również, że nie zamierzają „nawracać żadnego z uczestników”.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2023, 18:24:03 pm wysłana przez jwk » Zapisane
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #4 dnia: Sierpnia 05, 2023, 15:50:22 pm »

https://pch24.pl/sdm-msza-swieta-dla-osob-lgbt-policja-przegonila-wiernych-modlacych-sie-za-zadoscuczynienie-za-grzechy-homoseksualizmu/
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Jezuitów należy skasować
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #5 dnia: Sierpnia 07, 2023, 08:17:15 am »

16-latka z Madrytu podczas Światowych Dni Młodzieży w Lizbonie, w trakcie nowenny do Matki Bożej Śnieżnej, odzyskała wzrok. Duchowni mówią o cudzie.

Przewodniczący Episkopatu Hiszpanii kardynał Juan Jose Omella poinformował w niedzielę, że rozmawiał przez łącze wideo z 16-letnią Hiszpanką z Madrytu o imieniu Jimena, która twierdzi, że podczas Światowych Dni Młodzieży (ŚDM) w Lizbonie nagle odzyskała wzrok.

– Dziękujemy Bogu, później lekarze stwierdzą, czy Jimena mogła się wyleczyć. Ale dla tej dziewczyny to jest coś wielkiego, powiedzmy cud – powiedział Przewodniczący Episkopatu Hiszpanii kardynał Juan Jose Omella.

Przekazał, że rozmawiał już z 16-latką, a o wydarzeniu dowiedział się od zakonnicy, która zna rodzinę dziewczyny. Jimena przyjechała na ŚDM do Lizbony z prałaturą Opus Dei.

Zgodnie z relacją dziewczyny w wywiadzie dla radia Cope, od ponad dwóch lat prawie nic nie widziała z powodu krótkowzroczności. Pozostawało jej tylko 5 proc. widzenia. Jednak w sobotę, po modlitwie do matki Bożej Śnieżnej i przyjęciu komunii, nagle odzyskała wzrok.

– Siedziałam w ławce w Sanktuarium Fatimskim i płakałam, bo chciałam się wyleczyć, a to był ostatni dzień nowenny do Matki Bożej Śnieżnej, której święto obchodzone jest 5 sierpnia. Kiedy otworzyłam oczy, nagle wszystko zobaczyłam wyraźnie, perfekcyjnie – opowiedziała w rozpowszechnionym nagraniu audio.

– Na ŚDM zwrócono się do młodzieży, aby wyprosili moje uzdrowienie, i dziś widzę doskonale. Nie wiem, jak to wyjaśnić. Jestem szczęśliwa, to moje nowe urodziny – powiedziała.
https://nczas.com/2023/08/07/cud-na-sdm-to-stalo-sie-z-16-latka-nie-wiem-jak-to-wyjasnic/

Jezuitów należy skasować
jwk
aktywista

« Odpowiedz #6 dnia: Sierpnia 07, 2023, 16:26:49 pm »

Moderuch na Deonie "usprawiedliwia" profanacje" ŚDM.

https://deon.pl/kosciol/komentarze/profanacja-na-sdm-od-istoty-wazniejsza-stala-sie-norma,2573675
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #7 dnia: Sierpnia 07, 2023, 16:58:54 pm »

Autor I korekta do bani "nie godny"...
Postawił w niej tezę, że nasza cywilizacja zajmuje się rzeczami nieistotnymi, a tak naprawdę przemilcza istotę rzeczy.
Samo to zdanie to akurat prawda. Ale wszystko dalej to sofizmat. Podręcznikowy wręcz sofizmat!

Nie wiemy co On sam na ten temat myśli, ale wiemy z całą pewnością że to co my robimy i jak to robimy kształtuje nas samych. I jeśli byle jak przyjmujemy Boga to buduje w nas wyobrażenie bylejakiego boga.
Rzymski katolicyzm który w Lizbonie ma prawie dziewięć wieków, trzy ryty i patriarchę organizuje byle jak rozdawanie komunii to oznacza że najważniejsza rzecz w kulcie publicznym czyli sakramentalne zjednoczenie z Bogiem jest dla tej organizacji nieważne, trzecio- albo czwarto- rzędne.
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
Baltazar
aktywista

dawniej Bambin

« Odpowiedz #8 dnia: Sierpnia 07, 2023, 18:16:34 pm »

16-latka z Madrytu podczas Światowych Dni Młodzieży w Lizbonie, w trakcie nowenny do Matki Bożej Śnieżnej, odzyskała wzrok. Duchowni mówią o cudzie.

Przewodniczący Episkopatu Hiszpanii kardynał Juan Jose Omella poinformował w niedzielę, że rozmawiał przez łącze wideo z 16-letnią Hiszpanką z Madrytu o imieniu Jimena, która twierdzi, że podczas Światowych Dni Młodzieży (ŚDM) w Lizbonie nagle odzyskała wzrok.

– Dziękujemy Bogu, później lekarze stwierdzą, czy Jimena mogła się wyleczyć. Ale dla tej dziewczyny to jest coś wielkiego, powiedzmy cud – powiedział Przewodniczący Episkopatu Hiszpanii kardynał Juan Jose Omella.

Przekazał, że rozmawiał już z 16-latką, a o wydarzeniu dowiedział się od zakonnicy, która zna rodzinę dziewczyny. Jimena przyjechała na ŚDM do Lizbony z prałaturą Opus Dei.

Zgodnie z relacją dziewczyny w wywiadzie dla radia Cope, od ponad dwóch lat prawie nic nie widziała z powodu krótkowzroczności. Pozostawało jej tylko 5 proc. widzenia. Jednak w sobotę, po modlitwie do matki Bożej Śnieżnej i przyjęciu komunii, nagle odzyskała wzrok.

– Siedziałam w ławce w Sanktuarium Fatimskim i płakałam, bo chciałam się wyleczyć, a to był ostatni dzień nowenny do Matki Bożej Śnieżnej, której święto obchodzone jest 5 sierpnia. Kiedy otworzyłam oczy, nagle wszystko zobaczyłam wyraźnie, perfekcyjnie – opowiedziała w rozpowszechnionym nagraniu audio.

– Na ŚDM zwrócono się do młodzieży, aby wyprosili moje uzdrowienie, i dziś widzę doskonale. Nie wiem, jak to wyjaśnić. Jestem szczęśliwa, to moje nowe urodziny – powiedziała.
https://nczas.com/2023/08/07/cud-na-sdm-to-stalo-sie-z-16-latka-nie-wiem-jak-to-wyjasnic/

Nie działa mi strona https://nczas.com Mam jakąś blokadę. Jak darmowo ominąć blokadę ? Czy przeglądarka Opera rzeczywiście zapewnia nielimitowany darmowy VPN ?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2023, 18:21:29 pm wysłana przez Baltazar » Zapisane
Jest przysłowie, które tak brzmi: "Tylko ten, kto stale płynie pod prąd, ma świeżą, czystą wodę". A dziś wielu kapłanów płynie z prądem ...
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #9 dnia: Sierpnia 07, 2023, 18:21:26 pm »

Proszę zmienić DNS w przeglądarce na Cloudflare, albo Google lub skorzystać z TORa.
Tu jest wyjaśnione: ziom.top

Jezuitów należy skasować
Filip S
aktywista

« Odpowiedz #10 dnia: Sierpnia 07, 2023, 18:24:48 pm »

Nie działa mi strona https://nczas.com Chyba mam blokadę przez VPN. Jak darmowo ominąć blokadę VPN ? Czy przeglądarka Opera rzeczywiście zapewnia nielimitowany darmowy VPN ?
Można też wpisać w przeglądarce "proxy gate", następnie wejść w strony z tą funkcją, ustawić sobie serwer na jakiś spoza UE, na końcu wkleić zablokowany link i nacisnąć enter.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2023, 18:27:16 pm wysłana przez Filip S » Zapisane
Baltazar
aktywista

dawniej Bambin

« Odpowiedz #11 dnia: Sierpnia 07, 2023, 18:56:32 pm »

Z przeglądarki Microsoft Edge w ustawieniu wpisałem DNS i wybrałem usługodawcę na Cloudflare (1.1.1.1). Pomogło mi to i działa. Dzięki  :D
Jest przysłowie, które tak brzmi: "Tylko ten, kto stale płynie pod prąd, ma świeżą, czystą wodę". A dziś wielu kapłanów płynie z prądem ...
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #12 dnia: Sierpnia 07, 2023, 22:39:00 pm »

Francikowi znów się ulało
W swoim przemówieniu do władz Lizbony w środę 2 sierpnia 2023 roku, papież Franciszek zacytował portugalskiego pisarza José Saramago (członka portugalskiej partii komunistycznej aż do końca swego życia) : «Ponieważ, jak zauważył Saramago, “tym, co nadaje prawdziwy sens spotkaniu, jest poszukiwanie i trzeba przejść długą drogę, aby dotrzeć do tego, co jest blisko”». https://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Saramago

Przeciętnemu Włochowi nazwisko Saramago może nic nie mówić. Dla katolików portugalskich jest on jednak uosobieniem zła, bluźnierstwa i niechęci do Kościoła. Ateista, komunista i bezbożnik, Saramago napisał w 1991 roku Ewangelię według Jezusa Chrystusa, która wywołała ostrą reakcję władz kościelnych i wiernych Luzytanii.

Oskarżając autora o bycie “zdeklarowanym ateistą i nieskruszonym komunistą”, monsignor. Eurico Dias Nogueira –  ówczesny arcybiskup Bragi i prymas Portugalii, napisał: “Dzieło zawiera deliryczne przedstawienie życia Chrystusa, skonstruowane z perspektywy polityczno-religijnej ideologii wyznawanej przez Saramago i zniekształcone przez owe parametry, w wyniku czego powstała bluźniercza książka, która depcze prawdę historyczną i szkaluje największe postacie Nowego Testamentu, takie jak Matka Boża, św. Józef i apostołowie, a także sam Chrystus, będący głównym celem ataku. Dlatego książka ta jest zniewagą dla wierzących chrześcijan: dla nas wszystkich”.

Aby zrozumieć, do jak wielkiej głębi zła posuwa się Saramago – i przepraszając czytelników za wulgarność przywołanej sceny – przypominam, że w książce, wbrew prawdzie historycznej, wierze i duchowi chrześcijańskiemu, Saramago imaginuje akt seksualny między Matką Boską a świętym Józefem, podczas którego Bóg Ojciec miał wmieszać swoje nasienie w nasienie Józefa i z którego miał zostać poczęty Jezus.

Dziewictwo Maryi, niepokalane przed, w trakcie i po porodzie, jest skandalicznie zaprzeczane twierdzeniem, że miała ona mieć dodatkowe ośmioro dzieci z Józefem. Jezus miał być pierworodnym i jedynym, który uniknął anonimowości. Następnie Jezus miał opuścić dom rodzinny i spotkać się z Marią Magdaleną w domu publicznym, a następnie żyć z nią w konkubinacie.

Aby dopełnić bluźnierstwa i herezji, Saramago twierdzi, że relacja Jezusa z Bogiem Ojcem bynajmniej nie była przyjazna. Jezus przedstawiony przez Saramago jest pełen wątpliwości, sceptyczny i buntowniczy. Bóg Ojciec zaś jest mściwy, choleryczny, zniecierpliwiony egzystencjalnymi problemami Syna. Do tego stopnia, że tuż przed śmiercią na krzyżu, Jezus – zakłamując frazę ewangeliczną – mówi: “Ludzie, przebaczcie mu, bo [Bóg] nie wie, co czyni”.

Konflikt Saramagi z Kościołem był tak silny, że kiedy zmarł w roku 2010, Osservatore Romano – tak bardzo rozrzutne w uprzejmych komentarzach – poświęciło mu dość zjadliwy artykuł, posuwając się nawet do określenia go jako “człowieka i intelektualistę bez żadnych predyspozycji metafizycznych, do końca przybitego swoją upartą wiarą w materializm ahistoryczny, czyli marksizm”, osobę, która “świadomie” wybrała opowiedzenie się “po stronie kąkolu na ewangelicznym polu pszenicy”. «L’onnipotenza (presunta) del narratore» – «(Domniemana) wszechmoc opowiadacza», Osservatore Romano, 19 giugno 2010.

To naprawdę smutne, że Papież Rzymski cytuje z aprobatą postać, która – używając wyrażenia organu watykańskiego – “stanęła po stronie kąkolu”, który, jak wskazuje Ewangelia, został zasiany przez Złego
https://babylonianempire.wordpress.com/2023/08/06/kiedy-ignorant-bergoglio-cytuje-bluznierce-saramago/
INFO: https://www.atfp.it/notizie/305-chiesa/2594-quando-il-papa-cita-un-bestemmiatore

Jezuitów należy skasować
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #13 dnia: Sierpnia 08, 2023, 02:30:27 am »

Kto mu pisze te przemówienia?

Dużo ważniejsze od autora cytatu jest to w jakim kontekście jest cytat umiejscowiony. Co powiedział Argentyńczyk tuż przed i zaraz po nim?
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
Baltazar
aktywista

dawniej Bambin

« Odpowiedz #14 dnia: Sierpnia 08, 2023, 07:30:56 am »

W latach 1960 w Ameryce Łacińskiej, znana jest teologia wyzwolenia którego wymyślili ludzie z KGB. Teologia wyzwolenia została potępiona przez JPII. Wiadomo, że Franciszek jest z Argentyny.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2023, 07:33:50 am wysłana przez Baltazar » Zapisane
Strony: [1] 2 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Gitarki, handklapsy, profanacje i herezje. Cieszmy się - ŚDM 2023 « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!