Z ramienia III Rzeszy– Reprezentuję też środowiska przewodnickie, ponieważ też jestem przewodnikiem miejskim po Toruniu, i też kandydat z ramienia III Rzeszy do parlamentu – powiedziała Karolina Rucińska. Kandydatka szybko została poprawiona przez słuchaczy jej prezentacji.
Sławomir Mentzen przypomina o aferze podsłuchowej z 2014 roku. Szef Nowej Nadziei i współprzewodniczący Konfederacji jest gotów zapłacić milion złotych za zaginione taśmy z Mateuszem Morawieckim.Sławomir Mentzen zapowiadał we wtorek, że 11 października w południa ogłosi coś ważnego. Okazuje się, że prawicowy polityk chciał przypomnieć Polakom o aferze podsłuchowej, dzięki której PiS doszedł do władzy.– Wszyscy pamiętamy nagrania Mateusza Morawieckiego z restauracji „Sowa i Przyjaciele”, gdzie mówił o tym, że powinniśmy pracować za miskę ryżu. Nie wszyscy wiedzą, że nagrań z udziałem Mateusza Morawieckiego było znacznie więcej – mówi na nagraniu Sławomir Mentznen.– Na jednym z nich, według zeznań nagrywających go kelnerów, rozmawiał o przekrętach finansowych oraz kupowaniu nieruchomości „na słupy”. Niestety te nagrania zginęły. Nie wiadomo, kto nimi dysponuje – dodał polityk.– Nie wydaje wam się dziwne i niepokojące to, że ktoś dysponuje nagraniami mogącymi skompromitować premiera rządu polskiego? Być może szantażuje go tymi nagraniami i nikogo to nie interesuje? Czemu dziennikarze tak rzadko poruszają ten temat? Czemu polskie służby nie zrobią wszystkiego, żeby dostać te nagrania tak, żeby premier rządu polskiego przestał być szantażowany? – pyta Mentzen.(...)
Ludzie mają pełne prawo zrobić sobie krzywdę, głosując na kogo chcą.
Bezpieka nagrała prezesa NIKu. Kurwizja użyła tego kapiszona - znak, że tonący chwyta się brzytwyhttps://wiadomosci.gazeta.pl/
... Kaczyński.... jest równie zdemoralizowany co Wojtyła choć myślę że wciąż mniej niż Piłsudski.