W demokracje nie wierzę. wierze w to że kto nie chce wyrazić swojej opinii słusznie jest lekceważony (pomijany).
Panie skończ pan pieprzyć i idź sport oglądać
bo widocznie sprawy wspólne id est polityka pana przerasta.
Sęk w tym że nasze opinie w sprawach kluczowych są bardzo często lekceważone bez względu czy bawimy się w jakieś wybory czy też nie.
zę P.T. forumowiczom owocnego "wypełnienia obowiązków wobec kraju" 15 pażdziernika.
Nie skorzystam z tego "obowiązku".
a jak "skorzystamy z tego obowiązku" (pierwszy raz słyszę takie stwierdzenie), to potem będziemy mogli narzekać
Cytat: Talerpimmut w Sierpnia 16, 2023, 23:21:07 pmNie skorzystam z tego "obowiązku". No to potem nie narzekajcie.
A kiedy to ja ostatnio narzekałem, zwłaszcza na tym Forum? Lepiej, jak kiedyś, daj Boże, wróci katolicka monarchia.
Cytat: Talerpimmut w Sierpnia 17, 2023, 14:01:11 pmA kiedy to ja ostatnio narzekałem, zwłaszcza na tym Forum? Lepiej, jak kiedyś, daj Boże, wróci katolicka monarchia.Jaką monarchię wolisz? Konstytucyjna czy parlamentarna.Obecnie przykładami monarchii konstytucyjnych są Maroko, Monako, Lichtenstein i Dania.Obecnie przykładami monarchii parlamentarnej są Wielka Brytania, Hiszpania czy Szwecja.Monarchia konstytucyjna to ustrój państwa, w którym monarcha ma większą władzę niż w monarchii parlamentarnej, ale jest ograniczony przez konstytucję.