wszytkie herezje i schizmy maja "cos" wspolnego z Kosciolem
Bynajmnie nie mialem na mysli zadnej lacznosci (same zreszta pisza ze zostala ogloszona exkomunika). Z nimi jest jak z chora galezia, ktora odpadla od drzewa, nie wydaje ona juz wiecej owocu, nie ma w niej zycia jednak, choc czasem tylko w niewielkiej mierze, przypomina to czy kiedys byla.
(...) a "dziwy"... dziwy posłać do diabła!
Jeden z komentarzy:"Biskupka ukradła hostię Pani Biskup (szacuneczek z uwagi na dzielną postawę wobec głupiego zakazu: gdy Chrystus zaprasza, nikt nie ma prawa zabraniać) nie tyle ukradła hostię, co po prostu udzieliła sobie autokomunii. I o to chodzi, o to chodzi. :-)) Dożyjemy jeszcze czasów, gdy do sprzedaży wejdzie "Mały kapłan - zrób to sam dla dorosłych". Każdy sobie w domu przygotuje i udzieli Komunii św. Zresztą z protestanckiego punktu widzenia nie byłoby to takie niemożliwe. I o to chodzi, o to chodzi. :-))"Jak takie cos czytam to mnie juz czasem trafia.(nawiasem mowiac sam komunikowac sie moze tylko ten kto sprawuje Najsw. Ofiare)
@ TatoNiezapominajmy ze to nie tylko panie, jeden z ichnich panow-ksiezy na fotosikach na stule mial tecze mhhh....
jeden z ichnich panow-ksiezy na fotosikach na stule mial tecze mhhh....
Te kobiety nie są w jakiejkolwiek łączności z Kościołem. Może zaczniemy do tego działu wklejać niusy o lutrach i ich wybryki też zwalimy na konto Kościoła posoborowego? Przy całej mojej niechęci do posoborowia - proszę o odrobinę obiektywizmu. Odróżniajmy szaleństwa tego świata od szaleństw posoborowej rzeczywistości Kościoła.