slavko
Gość
|
|
« Odpowiedz #30 dnia: Lipca 09, 2009, 23:28:26 pm » |
|
Ad x. pauluss swietne fotki jedna nawet w kosciele dzieki Bogu widac ze one wszystkie w wieku poborowym
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #31 dnia: Lipca 09, 2009, 23:28:47 pm » |
|
Obejrzałem sobie te dziwy... emerytowane. Obrzydliwe. Niestety, myślę, że związek z kościołem posoborowym to jednak jakiś ma. Nie pozwalają na święcenia kobiet ? To postawmy "ich" przed faktem dokonanym. Tak przecież było z większością wynaturzeń w Kościele po SV II. A link ks. paulussa ? Dziwne, że nikt nie wyprosił tego babola z kościoła, skoro przyszła prowokacyjnie w "stroju liturgicznym". I nie znalazł się nikt, kto przy próbie kradzieży Najświętszego Sakramentu nie dał jej w ... dziób.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
Fidelis
Gość
|
|
« Odpowiedz #32 dnia: Lipca 09, 2009, 23:33:37 pm » |
|
I nie znalazł się nikt, kto przy próbie kradzieży Najświętszego Sakramentu nie dał jej w ... dziób.
No..... powiedzmy w dzióbek. Wszakże to "dama".
|
|
|
|
|
|
|
pauluss
|
|
« Odpowiedz #33 dnia: Lipca 09, 2009, 23:33:53 pm » |
|
Tez sie dziwie, jak mogla przyjsc do kosciola na msze w stroju liturgicznym i sama wziac sobie Cialo Panskie z naczynia trzymanego przez biskupa. Jesli biskup Schwarz nawet temu nie potrafi zapobiec, ze kazdy mu moze wyciagnac Hostie z cyborium, to sie nie dziwie, ze ma w swojej diecezji taki bu..el!
|
|
|
|
|
|
|
Antoniusz
uczestnik
Nie lękajcie się... Bóg jest tradycjonalistą ;)
|
|
« Odpowiedz #34 dnia: Lipca 09, 2009, 23:34:54 pm » |
|
ale czy czasem papież Wojtyła nie skorzystał właśnie z prawa do nieomylności i na wieki nie zawetował możliwości świeceń kobiet? no i drugie pytanie: czy sprawa święceń kobiet dotyczy podstawowych warunków przy nieomylności tzn. czy dotyczy spraw wiary i moralności w sensie ścisłym?
prosze o sensowną odpowiedź, bo się gubię.
|
|
|
|
com napisał, napisałem, a jeśli w czymś zbłądziłem zostawiam do poprawy Świętemu Kościołowi ________________
tradycjonalizm nie jest ruchem w Kościele, ale zdrową postawą każdego katolika
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #35 dnia: Lipca 09, 2009, 23:36:34 pm » |
|
Dalem sie "wciagnac" w wyszukiwanie smakowitych kaskow. Tym razem dla ludzi o mocnych nerwach. Ostrzegam - wejscie na wlasna odpowiedzialnosc!!!! http://www.virtuelle-dioezese.de/photos.php
Heheh Teraz to Ksiądz "dołożył do pieca"!!! O Rany!!!
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
pauluss
|
|
« Odpowiedz #36 dnia: Lipca 09, 2009, 23:37:23 pm » |
|
Ad x. pauluss swietne fotki jedna nawet w kosciele dzieki Bogu widac ze one wszystkie w wieku poborowym
...chyba do Krolestwa Niebieskiego...
|
|
|
|
|
|
|
slavko
Gość
|
|
« Odpowiedz #37 dnia: Lipca 09, 2009, 23:39:12 pm » |
|
Nie, pobor pojdzie raczej w dol niz do gory.
|
|
|
|
|
|
|
Thomas
Gość
|
|
« Odpowiedz #38 dnia: Lipca 09, 2009, 23:42:43 pm » |
|
Na KNO pokazano mszę grilową z piwkiem i petami. hmm... a może oni wszyscy są pardon nawaleni. Ten rumień na twarzach...
|
|
|
|
|
|
|
pauluss
|
|
« Odpowiedz #39 dnia: Lipca 09, 2009, 23:43:18 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #40 dnia: Lipca 09, 2009, 23:47:03 pm » |
|
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
pauluss
|
|
« Odpowiedz #41 dnia: Lipca 09, 2009, 23:50:16 pm » |
|
Jak szalec, to szalec : nowe modele koszul kaplanskich (oczywisci te po prawej stronie) Ale uscislam, ze sa to czlonkinie Kosciola Episkopanego w USA (tego od gejow itd)
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #42 dnia: Lipca 09, 2009, 23:52:39 pm » |
|
Acha to ja rozumiem że to są "sami ichni księża" w takim razie? a gdzie "księżyce"
|
|
|
|
|
|
|
JRWF
|
|
« Odpowiedz #43 dnia: Lipca 09, 2009, 23:57:43 pm » |
|
Koszule jak koszule. Może to akurat "księżynki" z Hawajów. Ale mnie zastanawia czy zielony klosz od lampy na głowie to element stroju liturgicznego? Czy kolor zielony jest na stałe czy zmienia się w zalezności od okresu liturgicznego?
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #44 dnia: Lipca 09, 2009, 23:58:30 pm » |
|
A to-to zielone coś na jednym z tych zakutych łbów to ichniejszy biret chyba. Ale z "sutanną" kolorystycznie się gryzie.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
|