Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Marca 27, 2023, 21:33:04 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
229241 wiadomości w 6583 wątkach, wysłana przez 1669 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: No to mamy synod
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] Drukuj
Autor Wątek: No to mamy synod  (Przeczytany 4660 razy)
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #30 dnia: Stycznia 06, 2023, 14:50:39 pm »

Placze ze smiechu od 2-dni. Podczas gdy podrozowalem sobie po Europie miedzy Swietami a 3.01 przyszedl do mnie list od mojego proboszcza. Nie od parafii, a od proboszcza.

I tu uwaga: jako teologa zaprasza mnie na spotkanie 4.01. Zadnych wiecej informacji o czym chce rozmawiac ani w jakich sprawach. W kazdym razie sobie pojechalem.

Okazuje sie, ze brakuje mu ludzi do jakiegos zespolu synodalnego i jako teologa mnie sobie tam zyczyl. Nie zdawal sobie chyba sprawy z moich pogladow, wiec mu je delikatnie wylozylem i stwierdzil, ze poprosi je na pismie i wtedy rozwazy czy mnie dalej zapraszac, bo obawia sie, ze moglbym ZGORSZYC innych czlonkow tego zacnego grona :D No coz :)
Nie jestem osoba duchowna - ale bylem w zakonie :D
Michal260189_T
aktywista

« Odpowiedz #31 dnia: Stycznia 06, 2023, 18:47:08 pm »

Placze ze smiechu od 2-dni. Podczas gdy podrozowalem sobie po Europie miedzy Swietami a 3.01 przyszedl do mnie list od mojego proboszcza. Nie od parafii, a od proboszcza.

I tu uwaga: jako teologa zaprasza mnie na spotkanie 4.01. Zadnych wiecej informacji o czym chce rozmawiac ani w jakich sprawach. W kazdym razie sobie pojechalem.

Okazuje sie, ze brakuje mu ludzi do jakiegos zespolu synodalnego i jako teologa mnie sobie tam zyczyl. Nie zdawal sobie chyba sprawy z moich pogladow, wiec mu je delikatnie wylozylem i stwierdzil, ze poprosi je na pismie i wtedy rozwazy czy mnie dalej zapraszac, bo obawia sie, ze moglbym ZGORSZYC innych czlonkow tego zacnego grona :D No coz :)
Czyli nie spodziewał się jawnego lasandrysty
Sancte Michael Archangele, defende nos in proeli.....
jwk
aktywista

« Odpowiedz #32 dnia: Lutego 13, 2023, 17:07:37 pm »

Drastyczny stan liturgii sprawowanej na "kontynentalnym" spotkaniu w Pradze Czeskiej.

https://www.tysol.pl/a99336-marek-misko-czy-tak-to-powinno-wygladac
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Strony: 1 2 [3] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: No to mamy synod « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!