Wygląda na to, że represje postępują coraz dalej.W diecezji rzymskiej właśnie zabroniono odprawiania Triduum Paschalnego w starym rycie nawet w Santissima Trinità dei Pellegrini (parafia personalna FSSP).
Nie tylko Triduum ale także wszelkich sakramentów - ma zostać tylko Msza Św.Podobnie postąpił właśnie bp Jacek Jezierski (diec. elbląska) odmawiając końcem października wiernemu Chrztu Św. w starym rycie i zachęcając do chrztu w NOM. Powołał się na zapisy TC, choć takowe nie istnieją. Ciekawe czy konieczne było pytanie go o zgodę. W każdym razie widzimy dokąd to zmierza.
Panie Bambin Jak to wygląda w porownaniu z tym, co było rok temu lub na wiosnę 2021?
Birytualista, a co trzódka ma wspólnego z obrządkiem wschodnim?
[...] ma pan wątpliwości, że jest księdzem katolickim?
Doskonale pan wie, że to nie może być kościół parafialny. To co było wymienione przez diecezję Bielsko-Żywieckiej nie jest kościołem parafialnym.
Po co krytykujesz eminencje?
Cytat: Baltazar w Listopada 25, 2021, 19:44:16 pmDoskonale pan wie, że to nie może być kościół parafialny. To co było wymienione przez diecezję Bielsko-Żywieckiej nie jest kościołem parafialnym. Nie mam pojęcia, co Pan ma na myśli.
"Traditionis Custodes" nie pozwala sprawować Eucharystię z mszału z 1962r w kościele parafialnym. Zastanawiam się na jakie tu forum trafiłem.
Forum Krzyż, to chyba nie jest forum Lefebrystyczne.
Papież Benedykt XVI nadal jest papieżem