Skurwysyn niechaj pamięta, że dłużej klasztora niźli przeora
Tak ogólnie myślę że po Traditionis Custodes strzelają korki od szampana w niejednej kurii.
Cytat: rysio w Lipca 16, 2021, 19:55:59 pmTreść jest zbyt restrykcyjna. Rzym nie zostawił sobie miejsca na taktyczny "krok w tył". Ustawił się pod ścianą.Myślę, że o to właśnie chodziło - o spalenie mostów. O rozwiązanie sprawy raz na zawsze...
Treść jest zbyt restrykcyjna. Rzym nie zostawił sobie miejsca na taktyczny "krok w tył". Ustawił się pod ścianą.
Czy mam rację? Uważam że próba ograniczenia Tradycyjnej Mszy Rzymskiej przez antypapieża Franciszka ma sporo wspólnego z tzw. pandemią koronawirusa, bo w czasie gdy u novusowców zanotowano spadek uczestnictwa, sterowany administracyjnie, rzędu 50% i więcej, to u nas odnotowano wzrost roczny rzędu 150 - 200%.
Tak, szczególnie w Polsce nakaz Komunii na rękę dał ludziom do myślenia.
Pan Rysio powinien zacząć ten rachunek sumienia od siebie, de facto Bergolio motywuje swój postępek występowaniem takich "hunwejbinów tradycji" jak Pan Rysio i jemu podobni.
Cytat: jwk w Lipca 17, 2021, 11:42:19 amPan Rysio powinien zacząć ten rachunek sumienia od siebie, de facto Bergolio motywuje swój postępek występowaniem takich "hunwejbinów tradycji" jak Pan Rysio i jemu podobni.No tak, złodziej się włamał, chłop się bronił, to jego wina, że po pysku jeszcze dostał. Wspaniała logika.
Pani Anno, proszę zająć się objawieniami w posoborowiu, ocieplenie klimatu sprzyja ich obfitości - to dobry temat zastępczy :-)