Brat Roger do ust przyjął Pana Jezusa.
Cytat: miki w Lipca 08, 2009, 10:51:04 amBrat Roger do ust przyjął Pana Jezusa.
Wałęsa, który przyjmował Gore'a w Belwederze za swojej prezydentury, pamięta go jako "bardzo przyzwoitego człowieka o dużym intelekcie".- Przyjął nawet wtedy, za zgodą księdza Cybuli, komunię świętą, choć jest innego wyznania, bo chciał się solidaryzować ze mną w mojej wierze - wspominał Wałęsa.
- Przyjął nawet wtedy, za zgodą księdza Cybuli, komunię świętą, choć jest innego wyznania, bo chciał się solidaryzować ze mną w mojej wierze
Cytat: slavko w Lipca 08, 2009, 01:46:23 am@ P. Waldemar Osoby ktore podchodza z tak skrzyzowanymi rekoma, tak jak prezydent Jerzy W. Bush, ida z reguly po blogoslawienstwo a nie po Najsw. Sakrament. Wiec to zdjecie nijak sie nie ma do tematu. Jak ktos zalozy watek "blogoslawienie heretykow" lub podobny to bedzie pasowalo.Ciekawe... Czy Pan to wie na pewno (o Państwie Bushach?). Z MOICH obserwacji w moim kościele parafialnym wynika, że zwykli parafianie z takim gestem także przystępują do komunii. Zatem Pana uwaga nie jest rozstrzygająca. Wśród anglosaskich polityków jest moda na bycie katolikiem. Ciekawe.Zjawisko tzw interkomunii jest tak czy owak znane. Niekatolicy otrzymujący komunię z rąk kapłana są. I ten fakt chciałem przy tej dyskusji podnieść jako o niebo ważniejszy niż to czy Clinton otrzymał Komunię do ust czy do rąk. A może Clinton to też katolik?
@ P. Waldemar Osoby ktore podchodza z tak skrzyzowanymi rekoma, tak jak prezydent Jerzy W. Bush, ida z reguly po blogoslawienstwo a nie po Najsw. Sakrament. Wiec to zdjecie nijak sie nie ma do tematu. Jak ktos zalozy watek "blogoslawienie heretykow" lub podobny to bedzie pasowalo.
Chyba ks. Pauluss nie ma racji. A tak w ogóle Ksiądz już po święceniach?