No i obywatel Ryś odciął się od misyjnej aktywności w Tanzanii? Przecież to jest właśnie wyjście na peryferia?Tak na marginesie refleksja: lewacy w Polsce są tylko pozornie lewicowi. Gdy powie ktoś "sprawdzam" to okazuje się, że serce mają z kamienia.
Dobrze że pan "rysio" się odciął i odcina sobie kupony. W pewnych razach lepiej jest milczeć, niż mówić: i nie potrzeba mścić się słowem, gdzie sama za siebie mści się prawda... Żab skrzeczenie, blasku księżyca nie zmniejsza; - jak radził św. Ignacy Loyola. Ja z obserwacji tych "tradycyjnych" to nawet tak zwać się ich nie powinno, bo to 1000% ignoranci, podstaw katechizmowych brak, to wolę trwać przy tym chorym Kościele, opisywać nie będę bo szkoda klawiatury, a nikomu nic złego nie życzę, niech idą, ale żeby sobie zaczęli zdawać sprawę, że ośmieszają Kościół, Tradycję i wiadome nam Bractwo. To nie tylko moje zdanie.
A któż tu pana zachęca do tłumaczenia? ja absolutnie nie, pan sam potrzebuje pomocy w tym swoim bredzeniu jakie tu można poczytać w nie jednym wątku i tu powyżej też.
Bóg zapłać za dobre słowa.