A ja się nie zgodzę, że filmy cegielskicch i śmierdzowskiego były antyklerykalne. Ja bym sie z tym zgodził, gdyby te filmy były wymierzone w kapłanów co się przy Mszy katolickiej upierają, odmawiają Komunii na stojąco czy do łapy, odsyłają narzeczonych róznych wyznań do władzy zwierzchniej albo odmawiają rozgrzeszenia aborcjonistom i odsyłają do Watykanu. Ok, to wtedy by to był film antyklerykalny. Natomiast, wymienieni zajęli się opisem patologii i dywersyjnej działalności WROGÓW Kościoła i Pana Boga, przebranych w duchowne szaty. Jeśli tacy okreslali to jako filmy antyklerykalne, to tak jakby konia kuli, a żaba noge podstawiała.
Cytujwystąpień antyklerykalnych sprowokowanych kilkoma bardzo ważnymi czynnikami:Sorry, ale chyba żyjemy w innym kraju, nie wiem skąd pan pisze.Dodać należy arogancję hierarchii : - odmowę dokonania lustracji po PRL - TW Gray, gnębienie x Isakowicza itp.- odmowa wyjaśnienia sprawy Paetza (do dziś )- krycie i przenoszenie z parafii do parafii z diecezji do diecezji pedofilów i homosi- uginanie się tylko przed lewicowymi mediami - nigdy przed wiernymi Kościoła nawet takimi jak prof Półtawska, x Isakowicz, rodziny molestowanych przez Paetza kleryków...
wystąpień antyklerykalnych sprowokowanych kilkoma bardzo ważnymi czynnikami:
Ostateczne ujawnienie się wielu duchownych również jest wielce pozytywne.
Gdyby nagle wszyscy kapłani i biskupi stali się tradycjonalistami,
https://www.facebook.com/2027852237441960/posts/3026708940889613/Tzw. "polscy muzułmanie" udzielili poparcia feministycznym orgiom nienawiści, ci prawdziwi z wahabickiej Ligi Muzułmańskiej taktownie milczą mimo iż islam toleruje aborcje eugeniczną. Zaskoczyli mnie pozytywnie mimo iż to nasi wrogowie.