Panie rysiu, z tych petycji co ja w życiu podpisałem, to można by małą biblioteke gminną stworzyć. Podpisywałem do sekretarzy, ministrów, rektorów, prezydentów, premierów, parlamentów....nawet do Papieża podpisałem petycje....daj pan spokój
...pies z kulawą nogą by się nie ruszył na marsze w grudniowe mroźne wieczory.
A i brak reakcji Polskiej Rady Ekumenicznej, Naczelnego Rabina, Naczelnego Immam etc, w sprawie ataków na kościoły...
O to ciekawe http://wiez.com.pl/2020/10/27/polscy-wierzacy-poganie-ratzinger-czytany-po-60-latach/
Zamiast szarpać się w zastępstwie ZOMO i Straży Pożarnej, Katolicy powinni powołać komitet i zrecenzować OWOC pracy duszpasterstwa posoborowego, który powrócił do swoich pasterzy. Gdyby tyle energii poświęcili tradycyjnej katechezie co zwalczaniu MP SP i swoim nieruchomościowym szwindlom, to sytuacja wyglądała by inaczej. Ale tego nie zrobili. Może poprosić Nycza by uderzył się w własne piersi a nie przepraszał za Jedwabne czy inne tam wybryki z Dudą.Należy zaapelować o wyniesienie Najświętszego Sakramentu z kościołów i wezwać służby (Kaczor) do ruszenia dupy.
Panie rysiu pozwoli Pan że odpowiem na pański komentarz zamieszczony w pokrewnym wątku:CytujZamiast szarpać się w zastępstwie ZOMO i Straży Pożarnej, Katolicy powinni powołać komitet i zrecenzować OWOC pracy duszpasterstwa posoborowego, który powrócił do swoich pasterzy. Gdyby tyle energii poświęcili tradycyjnej katechezie co zwalczaniu MP SP i swoim nieruchomościowym szwindlom, to sytuacja wyglądała by inaczej. Ale tego nie zrobili. Może poprosić Nycza by uderzył się w własne piersi a nie przepraszał za Jedwabne czy inne tam wybryki z Dudą.Należy zaapelować o wyniesienie Najświętszego Sakramentu z kościołów i wezwać służby (Kaczor) do ruszenia dupy.Otóż NIE! Gdyby ten feministyczno-tęczowy motłoch wtargnął do wystawnych pałaców KEPskich i wywiózł ich na taczkach to rzeczywiście należałoby przynieść Cole z popcornem i po prostu biernie obserwować przebieg wypadków, natomiast wara tym wyszczekanym wycieruchom i ich antifiarskim pomagierom od prastarych świątyń w których przebywa Bóg utajony w najświętszym sakramencie.