. „Kryzys COVID-19 wpływa na każdy aspekt życia ludzi w każdym zakątku świata. Ale tragedia nie musi być jego jedynym dziedzictwem. Przeciwnie, pandemia stanowi rzadkie, ale wąskie okno okazji do refleksji, ponownego wyobrażenia sobie i zresetowania naszego świata, by stworzyć zdrowszą, bardziej sprawiedliwą i dostatnią przyszłość” – podsumował szef Światowego Forum Ekonomicznego, który propaguje stworzenie globalnego zarządu energią, globalnego rządu, upowszechnienie inwigilacji obywateli za pomocą systemów sztucznej inteligencji, rozpropagowanie tak zwanej aborcji jako podstawowej usługi medycznej czy stworzenie panteistycznej religii planetarnej.Read more: https://www.pch24.pl/szef-swiatowego-forum-ekonomicznego--czas-na-wielki-reset,76393,i.html#ixzz6OJvgHA3Q
Nie wiem dlaczego panie rysiu tak się pan skoncentrował nad synkretyzmem Franciszka. Jak do tej pory, to najwiekszy ze słowian poczynił w tym kierunku najpowazniejsze kroki. Franciszek tylko kroczy wyznaczoną sciezką według słów swojego świętego poprzednika; człowiek jest drogą Kościoła.
. Minus to to, że schizmatycy i heretycy dostali swoje okienka w TV (czyli transmisję ich nabożeństwo - prawosławie TVP Kultura o 7:40, protestantyzm TVP Regionalna o 13 w niedziele)
Minus to to, że schizmatycy i heretycy dostali swoje okienka w TV (czyli transmisję ich nabożeństwo - prawosławie TVP Kultura o 7:40, protestantyzm TVP Regionalna o 13 w niedziele).
Cytat: Sławek125 w Czerwca 07, 2020, 13:50:03 pmNie wiem dlaczego panie rysiu tak się pan skoncentrował nad synkretyzmem Franciszka. Jak do tej pory, to najwiekszy ze słowian poczynił w tym kierunku najpowazniejsze kroki. Franciszek tylko kroczy wyznaczoną sciezką według słów swojego świętego poprzednika; człowiek jest drogą Kościoła.Zgoda. Sytuację neokosciola swietnie, proroczo skomentował tow. "Wiesław":"Przed wojną staliśmy na skraju przepaści. Obecnie uczyniliśmy duży krok naprzód."Nie zapominajmy jednak, że JP ll nie był pierwszy. I Jan (23) i Paweł (6) byli natchnieniem. Zwłaszcza Paweł Vl. Nawet styl bycia został zapożyczony. JP ll nie był wcale pierwszym papieżem "bratem-łatem". No może Paweł VI i JP l nie odprawiali na kajaku albo desce opartej na plecaku ze starymi gaciami, ale każdy wnosi do skarbca coś od siebie. Bergoglio wniósł wrażliwość na CO2 i tworzywa PET i LDPE.To się nazywa 'organiczny rozwój'.
Cytuj. Minus to to, że schizmatycy i heretycy dostali swoje okienka w TV (czyli transmisję ich nabożeństwo - prawosławie TVP Kultura o 7:40, protestantyzm TVP Regionalna o 13 w niedziele) Jeżeli używa pan formy 'schizmatycy i heretycy' a nie 'bracia odłączeni' to znaczy, ze do kompletu powinien pan ubolewać nad transmisjami posoborowych novusów.Jezeli nie przeszkadza panu propagowanie novusów, tzn, ze jest pan 'posoborowym tradycjonalistą'.
Dostali też nasi trochę czasu na antenie. Nasi mam na myśli grekokatolików. Ciekaw jestem czy doczekam transmisji z Mszy Świętej KRR.