Cytat: jp7 w Grudnia 28, 2010, 18:31:12 pmSkąd Pan wie, ze zasuspendowanych?KPK Kan. 1015 i 1383
Skąd Pan wie, ze zasuspendowanych?
Oddac sie pod jurysdykcje Rzymu, to podstawa.
Posluszne tam gdzie im odpowiada.
No i sa zasuspendowani. Rowniez list papieza Benedykta XVI w sprawie zdjecia ekskomunik stanowi pewna sugestie w tej sprawie.
Czy bp Bractwa byli konsekrowani za zgoda Rzymu? Czy maja dysponsoria potrzebne do swiecen?
Czy otwieraja swoje kaplice w porozumieniu z bp miejsca?
Pan mi powie w czym posluszenstwo Kosciolowi okazuja, bedzie prosciej. Czy w ogole papiez ma jakas realna wladze nad Bractwem tak jak nad kazda organizacja koscielna?
CytujDobra rada na przyszłość. Jeśli nie chce Pan być traktowany jak pryszczaty nastolatek to proszę tego typu intelektualne wodotryski serwować czytającym jedynie w temacie "Humor".Argumenty ad personam ignoruje.
Dobra rada na przyszłość. Jeśli nie chce Pan być traktowany jak pryszczaty nastolatek to proszę tego typu intelektualne wodotryski serwować czytającym jedynie w temacie "Humor".
Poniekąd tak. O każdym otwarciu informują biskupa miejsca.
Która część filmu obrazuje nieposłuszeństwo, pierwsza czy druga?
Piszą tam o FSSPX jako całości, czy wymieniają wszystkich z imienia i nazwiska?
Sęk w tym, że podlegają pod jurysdykcje Rzymu.
List Jana Pawła II "EDa" sugerował, jakoby była to schizma. Okazało się, że nie była.
Radzę jednak sprawdzić, co znaczy zwrot "argumentum ad personam", zanim pan coś takiego napisze.
Falszywa jest tez alternatywa. Druga czesc moglyby stanowic obrazki odprawianego zgodnie z przpeisami NOMu.
CytujPiszą tam o FSSPX jako całości, czy wymieniają wszystkich z imienia i nazwiska? Piszą o tym co robią kaplani FSSPX i co za to grozi i wystarczy.
Tak jak FSSP?
Czyli ten list Benedykta XVI o obecnej sytuacji Bractwa jest nic nie warty?
To laskawie, aczkolwiek moim zdaniem szkoda kasy na znaczki.
Sprawdzilem i byl to tego rodzaju argument.
Cytat: bruno1960 w Grudnia 29, 2010, 16:29:14 pmKtóra część filmu obrazuje nieposłuszeństwo, pierwsza czy druga?Pytanie nie jest na temat, bo to jest temat dotyczacy liturgicznych naduzyc. Naduzycia liturgiczne to rowniez forma nieposluszenstwa. Falszywa jest tez alternatywa. Druga czesc moglyby stanowic obrazki odprawianego zgodnie z przpeisami NOMu.
Od jakichś 5 lat nie widziałem takiego.
W żadnym razie. Nie można domniemywać suspensy.
Niemal.
Nie. Arument ad personam to dezawuacja głoszonej tezy odwołując się do osoby głoszącego
A ja widzialem w piatek chocby.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Grudnia 29, 2010, 16:45:52 pmFalszywa jest tez alternatywa. Druga czesc moglyby stanowic obrazki odprawianego zgodnie z przpeisami NOMu.Od jakichś 5 lat nie widziałem takiego.
CytujPoniekąd tak. O każdym otwarciu informują biskupa miejsca. Kosmos. Jaka była reakcja w Krakowie?
A można się z księdzem Stehlinem nie zgodzić?