Cytat: Fons Blaudi w Sierpnia 12, 2009, 03:01:19 amPragne zauwazyc, ze to jest status ad experimentumLekko nieuważny Pan jest statuty mamy już na STAŁE. Cytat: Fons Blaudi w Sierpnia 11, 2009, 22:21:25 pmProponuję prezstac sie bawic w piaskownicy i jednoznacznie odpowiedziec na zadane wyzej pytania :- czy uważa, że schizmatyków należy nawracać (jak Pius XI) czy nie (jak Kiko) ?- czy zgadza się z przytoczonymi przez P. LUKa fragmentami magisterium czy nie ?Do czasu udzielenia odpowiedzi nie bede wchodzil z panem w zadne inne dyskusje.Po pierwsze Kiko nie twierdził że nie należy nawracać schizmatyków. Powiedziała to co powiedział w danym kontekście geopolitycznym. Gdyby powiedział inaczej myśle że ekipy na terenie Rosji w ekspresowym tempie straciły wizy na pobyt w Rosji. W takiej sytuacji ich misja ewangelizacyjna odbywała by się w stylu większości tradsów na tym forum.Ja odpowiem I pytanie - takDrugie też zapewne tak
Pragne zauwazyc, ze to jest status ad experimentum
Proponuję prezstac sie bawic w piaskownicy i jednoznacznie odpowiedziec na zadane wyzej pytania :- czy uważa, że schizmatyków należy nawracać (jak Pius XI) czy nie (jak Kiko) ?- czy zgadza się z przytoczonymi przez P. LUKa fragmentami magisterium czy nie ?Do czasu udzielenia odpowiedzi nie bede wchodzil z panem w zadne inne dyskusje.
metodę wtajemniczenia chrześcijańskiego
Dzięki wielkim niebieskim literom ma pan racje, gratuluję.
Cytat: tkiller w Sierpnia 12, 2009, 23:50:53 pmDzięki wielkim niebieskim literom ma pan racje, gratuluję. Jak już, to rację ma Święte Oficjum, Panie tkiller.
Na NOMie "byłem" może miesiąc temu. Stałem i klęczałem na końcu gdzieś za filarami odmawiając Różaniec przy tabernakulum odsuniętym na bok kościoła, nie przyjmując Komunii, nie odpowiadając, nie wykonując żadnych gestów. Takie oto moje "uczestnictwo" w NOMie. Msza była za zmarłą babcię - inaczej bym nie poszedł (ewentualnie pogrzeb, ślub itp.).
Wzialem ze soba bardzo dobre zatyczki do uszu (amerykanskie - polecam)
Panie M.B. poco tyle zlosliwosci? Chlopak jest mlody, jak kazdy mlody ma watpliwosci i podejmuje wybory, a Pan... Pan sie ze wszystkiego nasmiewa i trywializuje...
Cytat: Guldenmond w Grudnia 27, 2010, 17:59:02 pmPanie M.B. poco tyle zlosliwosci? Chlopak jest mlody, jak kazdy mlody ma watpliwosci i podejmuje wybory, a Pan... Pan sie ze wszystkiego nasmiewa i trywializuje...Tez bym sie pewnie usmiechnal widzac jak jakis mlodziak robi popisowke na mszy.