No dobrze, ale do czego Państwo zmierzają? Należy według Państwa zlikwidować DN? Zdelegalizować?
Od poczatku tej dyskusji wykrecany przez pana ogonem kot nabral juz predkosci swiatla. Niech pan bedzie mezczyzna : trzeba miec troche odwagi i bronic wlasnych przekonan.
- czy uważa, że schizmatyków należy nawracać jak mowi Pius XI czy tez, ze nie nalezy jak mowi Kiko ?
czy zgadza się z przytoczonymi przez P. LUKa fragmentami magisterium czy nie ?
Cytat: Adam w Sierpnia 12, 2009, 11:18:13 amNo dobrze, ale do czego Państwo zmierzają? Należy według Państwa zlikwidować DN? Zdelegalizować? Po prostu przywołac wiernych do porządku. Do wierności Doktrynie Wiary, Magisterium Kościoła, do powrotu do Mszy Świętej a zarazem przeporwadzić faktycznie wtórną rekatechizację tejże grupy wiernych, ponieważ bardzo oni tego potrzebują....
Ja widze, że wiekszości z dyskutantów przydałaby się solidna katecheza. Aby przywołać do porządku, tzn do wierności Kościołowi, a nie wybranym jego elementom. By zrozumieli czym jest Kościół i kim jest Piotr. I na czym polega wierność.
Zadam pytanie - kiedy i w jakiej sytuacji Pius XI nakazał nawracać schizmatyków?
Cytujczy zgadza się z przytoczonymi przez P. LUKa fragmentami magisterium czy nie ?Mógłbym odpowiedzieć podobnie jak na poprzednie zdanie, ale odpowiem że nie czytałem całości. Nie mogę odpowiedzieć na coś czego nie znam.
Co ma sprawa podatków płaconych Cezarowi do nakazu nawracania ludzi?
CytujCo ma sprawa podatków płaconych Cezarowi do nakazu nawracania ludzi?Jesli pan nie rozumie sensu wypowiedzi, to pozostaje tylko modlić się pańskiej intencji. Może niech panu koledzy wytłumaczą.
Pragne zauwazyc, ze to jest status ad experimentum
Proponuję prezstac sie bawic w piaskownicy i jednoznacznie odpowiedziec na zadane wyzej pytania :- czy uważa, że schizmatyków należy nawracać (jak Pius XI) czy nie (jak Kiko) ?- czy zgadza się z przytoczonymi przez P. LUKa fragmentami magisterium czy nie ?Do czasu udzielenia odpowiedzi nie bede wchodzil z panem w zadne inne dyskusje.
CytujOd poczatku tej dyskusji wykrecany przez pana ogonem kot nabral juz predkosci swiatla. Niech pan bedzie mezczyzna : trzeba miec troche odwagi i bronic wlasnych przekonan.Nic podobnego. To pan wykręca tego kota, aby udowodnić swoje tezy. Cytuj- czy uważa, że schizmatyków należy nawracać jak mowi Pius XI czy tez, ze nie nalezy jak mowi Kiko ?- Pewnego razu grupa faryzeuszy chcąc przyłapać Jezusa, zadała mu pytanie- "czy należy płacić podatki czy też nie. Jezus wziął monętę i spytał: Czyje to oblicze tu widnieje- odpowiedzieli - Cezara - a więc oddajcie Cezarowi co cesarskie a Bogu co Boskie. Zadam pytanie - kiedy i w jakiej sytuacji Pius XI nakazał nawracać schizmatyków?Cytujczy zgadza się z przytoczonymi przez P. LUKa fragmentami magisterium czy nie ?Mógłbym odpowiedzieć podobnie jak na poprzednie zdanie, ale odpowiem że nie czytałem całości. Nie mogę odpowiedzieć na coś czego nie znam.