Może już starczy tej hipokryzji jak bardzo jesteście zmuszani?
Jestem ciekaw w ilu parafiach są pracownicy zatrudnieni na czarno: kościelni czy budowlańcy?
Nie płacenie podatków jest w Kościele Posoborowym grzechem. Jakiś czas temu do Radia Maryja zadzwoniła wdowa po grabarzu i opowiedziała o swim przypadku. Jej mąż był zwykłym rolnikiem, który dorabiał sobie jakieeś drobne kopiąc groby. Okazało się, że urząd skarbowy (być może na skutek donosu) go dopadł i naliczyli mu (być może patrząc na parafialne statystyki zgonów!) taki podatek, że cała uboga rodzina nie ma szans go spłacić. Człowiek po rozkręceniu sprawy wreszcie zmarł. Ale to nie koniec - teraz Jego żona miała na głowie ogromny dług wobec skarbówki. Nie wiem jak się to skończyło...A może a propos tego kamienia - warto było spokojnie po sprawie poprosić o rachunek i wyrazić duuuuże zdziwienie, że pan grabarz takowego nie daje? Może wtedy by Panu zwrócił z nawiązką?
po JEROZOLIMIE ? nie wgłębiałem się niestety w treści wystąpień Ojca Świętego, ale po reakcjach środowisk eskimoskich wnioskuję, że nie zrobił tam nic "głośnego"Refleksje po pielgrzymce Ojca Św. Benedykta XVI do Ziemi Św., wygłoszone przez prof. Bogusława Wolniewicza 3 czerwca w Warszawskim Klubie Patriotycznym - do odsłuchania.http://www.klubypatriotyczne.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=104
opuszczenie Najświętszej Ofiary w niedzielę lub święto nakazane byłoby ciężką obrazą Boga.
Wielu z instygatorow tej "reformy" bedzie sie smazyc w piekle i naprawde nie wiem czemu ich oplakane w skutkach decyzje maja wiazac moje sumienie.
To chyba nie Panu oceniac??
Jesli NOM jest taki super ryt
jeśli z uwagi na ten ryt wiele osób odwrocilo się od wiary i zapewne poszło do piekła, to dokąd mogą trafić prowodyrzy rytu ?