Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 24, 2025, 15:55:14 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233154 wiadomości w 6650 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 109 Drukuj
Autor Wątek: Koronawirus  (Przeczytany 262905 razy)
Fideliss
aktywista

« Odpowiedz #1425 dnia: Stycznia 05, 2022, 18:12:48 pm »

No to Sursum Corda! Przecież Ow ow owsiak i jego or or orkiestra nie są wieczni.

A przy okazji; jest jedno zamieszkałe miejsce na Ziemi gdzie nie ma wirusa. Ale to już dla zainteresowanych. Ja wiem.

ececylia
aktywista

« Odpowiedz #1426 dnia: Stycznia 05, 2022, 19:45:52 pm »

Ważne głosy w sprawie ustawy segregacyjnej.
https://sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/PlanPosKom.xsp?view=2&unid=BB32A41BA1D4D201C12587B200425EE9&fbclid=IwAR3TtkB4xGUfqax6_UQQD02evEir8c_4M4SZXqBDQ6PjQLjvShegphOzENM
"Kochaj grzesznika nie jako grzesznika, ale jako człowieka. Jeśli kochasz chorego, prześladujesz chorobę, bo jeśli oszczędzasz chorobę, nie kochasz chorego." św. Augustyn
Pentuer
aktywista

« Odpowiedz #1427 dnia: Stycznia 05, 2022, 21:03:18 pm »

Ważne głosy w sprawie ustawy segregacyjnej.
https://sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/PlanPosKom.xsp?view=2&unid=BB32A41BA1D4D201C12587B200425EE9&fbclid=IwAR3TtkB4xGUfqax6_UQQD02evEir8c_4M4SZXqBDQ6PjQLjvShegphOzENM

Jest już także na YT - https://www.youtube.com/watch?v=BleW8wYVX3E&t=3s

PS P. Godek budzi we mnie mieszane uczucia, ale wystąpienie na tym wysłuchaniu rewelacyjne!

Prezydent Andrzej Duda chory na COVID-19. Wcześniej przyjął trzy dawki szczepionki.

https://dorzeczy.pl/kraj/247648/prezydent-duda-chory-na-covid-19-wczesniej-zaszczepil-sie-trzema-dawkami.html

Panie @jwk - dodatni wynik testu jeszcze nie oznacza zakażenia (doczytałem się, że test PCR jako niedostatecznie odróżniający covida od zwykłej grypy traci rekomendację) a tym bardziej choroby.

PS Dla anglojęzycznych - https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2022, 21:05:03 pm wysłana przez Pentuer » Zapisane
Ecclesia ibi est, ubi fides vera est - (S. Hieronymus, Ecclesiae Doctor)
Richelieu
aktywista

« Odpowiedz #1428 dnia: Stycznia 05, 2022, 21:16:10 pm »

[...]

A przy okazji; jest jedno zamieszkałe miejsce na Ziemi gdzie nie ma wirusa. Ale to już dla zainteresowanych. Ja wiem.

Zgaduję, że np. coś w rodzaju góry Atos.
Fideliss
aktywista

« Odpowiedz #1429 dnia: Stycznia 05, 2022, 21:57:42 pm »

Otóż nie, szanowny Panie  Richelieu.
Tym mjescem jest najbardziej samotna a zamieszkana wyspa TRISTAN DA CUHNA, położona na Atlantyku, na wysokości Buenos Aires - Capetown.

I tu zdradzam swojego fioła i obsesję. Jestem chyba jedynym "znawcą" tej wyspy w kraju. Frapowała mnie od samej młodości. Posiadłość brytyjska, zamieszkana przez około 250 osób, 8 rodzin, (znam wszystkie ich nazwiska i rodzinne losy.). Żyją sobie spokojnie w jednej osadzie (stolica Edynburg) , pasą krówki, uprawiają ziemniaki, łowią rybki . . . . Dostać się tam można tylko statkiem, który raz na parę miesięcy wypływa tam z Kapsztadu. Długo by można, ale teraz w dobie internetu wchodzę co parę dni na ich stronę internetową i śledzę . . .
I wirusa nie mają! Poważnie. Sporadyczny kontakt ze świtem. Splendid isolation.

Niezłego fioła mam, prawda? :)

Aha! I jest też St. Joseph Church. Ktoś z nich tam odprawia i nie przejmują się przed- i posoborowiem.

https://www.tristandc.com/

« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2022, 22:00:57 pm wysłana przez Fideliss » Zapisane
Pentuer
aktywista

« Odpowiedz #1430 dnia: Stycznia 05, 2022, 23:26:29 pm »

Za to Serb Novak Djoković jako antyszczepionkowiec nie przyjął żadnego preparatu, a zagra. Serb został zwolniony z obowiązku szczepienia przeciw Covid-19 z powodów medycznych, ale nie wiadomo dokładnie, o co chodzi.

https://sport.interia.pl/tenis/news-novak-djokovic-nie-szczepil-sie-i-gra-ona-zaszczepila-sie-i-,nId,5749089#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Australia zablokowała wjazd serbskiego tenisisty. Jej władze anulowały wizę Novaka Djokovica.

Źródło - https://twitter.com/search?q=%23Djokovic&src=typeahead_click

@Fideliss

Chciałbym i ja mieć tylko podobne fioły jak Pan.

Zamieszkana przez około 250 osób? To po co tam wzniecać covid-histerię? Poniesione na jej rozpętanie nakłady nie zwróciłyby się.

Gdzie informacje o milionach ofiar covida np. w Afryce? Może i takowe są, ale jakoś nie za bardzo się nimi epatuje.

Powtórzę - nie zaprzeczam istnieniu tego wirusa ani temu, że dla wielu ludzi może on być groźny. Nie zgadzam się ze środkami, jakie zastosowano w celu opanowania tej epidemii, nie zgadzam się z przymusem szczepień, nie zgadzam się, żeby jakieś Big Pharmy wydawały licencje na prawa obywatelskie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2022, 00:40:09 am wysłana przez Pentuer » Zapisane
jwk
aktywista

« Odpowiedz #1431 dnia: Stycznia 06, 2022, 10:06:47 am »

Nie zaprzeczam istnieniu tego wirusa ani temu, że dla wielu ludzi może on być groźny. Nie zgadzam się ze środkami, jakie zastosowano w celu opanowania tej epidemii, nie zgadzam się z przymusem szczepień, nie zgadzam się, żeby jakieś Big Pharmy wydawały licencje na prawa obywatelskie.

Można się tylko pod tym podpisać.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
cogito
bywalec
**

« Odpowiedz #1432 dnia: Stycznia 06, 2022, 23:09:00 pm »

Powtórzę - nie zaprzeczam istnieniu tego wirusa ani temu, że dla wielu ludzi może on być groźny. Nie zgadzam się ze środkami, jakie zastosowano w celu opanowania tej epidemii, nie zgadzam się z przymusem szczepień, nie zgadzam się, żeby jakieś Big Pharmy wydawały licencje na prawa obywatelskie.
Moim zdaniem to najrozsądniejsze podejście w całym tym wariactwie.
ocalony
bywalec
**

« Odpowiedz #1433 dnia: Stycznia 07, 2022, 07:30:01 am »

Jeżeli ktoś nie chce przymusu szczepień to może podpisać i rozpowszechniać: https://nielamciesumien.pl/
To może się udać, choć równie dobrze nie musi, ale przypominam sobie teraz kilka historii opisanych w Archipelagu Gułag , np. historię życia i sprzeciwu wobec władzy ludowej Anny Skrypnikowej, od początku się jej sprzeciwiała, zawsze odważna i bezkompromisowa, nawet w najstraszniejszych czasach stalinizmu siedząc w obozie wymyśliła, że napisze do ONZ za pośrednictwem członków rządu, listy przejęło NKWD i pyta się jej jakim prawem to robi, a ona na to jakim prawem czytają jej listy (do rządu). Po roku 1953, po pewnej odwilży jej interwencji starzy stalinowcy zaczęli się bać (pisane z pamięci więc ewentualnie jakieś szczegóły mogłem pomylić). Ogólnie z tych różnych historii wynika taki wniosek, że w ciężkich czasach trzeba mieć odwagę i taką wiarę (religijną lub nie), że trzeba opór złu stawiać i, że zło nie ma ostatniego słowa.
mój mały mój Izaaku pochyl głowę / to tylko chwila bólu a potem będziesz /czym tylko chcesz... (Herbert, fotografia)
jwk
aktywista

« Odpowiedz #1434 dnia: Stycznia 07, 2022, 09:12:58 am »

Dziękuję za namiar, oczywiście podpisałem. Przy tego typu (słusznych najczęściej) ankietach mam zawsze wątpliwość, gdy organizatorzy natychmiast podstawiają koszyczek na datki. Potem ten koszyczek pojawia się okresowo niezależnie od okoliczności. Jest dużo ważnych i potrzebnych inicjatyw, które trzeba popierać a realia materialne zmuszają do samoograniczenia.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #1435 dnia: Stycznia 07, 2022, 09:33:58 am »

Ogólnie z tych różnych historii wynika taki wniosek, że w ciężkich czasach trzeba mieć odwagę i taką wiarę (religijną lub nie), że trzeba opór złu stawiać i, że zło nie ma ostatniego słowa.

Zgadzam się z Panem. Replay Archipelagu Gułag tu i ówdzie już mamy, choć jak to zwykle bywa, powtórzenie historii następuje w sposób nieco zmodyfikowany.

Polska jest na razie oazą wolności w porównaniu z innymi krajami i trzeba zrobić wszystko, aby tak pozostało. Prawda jednak jest taka,  że pisanie listów otwartych niewiele da - tylko dobrze zorganizowany ruch polityczny może przeciwstawić się covid-reżimowi. Wszystkie organizacje i siły polityczne walczące z tym totalniactwem muszą utworzyć wspólny front i mówić jednym głosem, zapominając chwilowo o różnicach ideologicznych. Im szybciej to się stanie, tym lepiej, inaczej reżim się umocni i możemy wpaść w czarną dziurę na pokolenie lub dwa. 
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
Pentuer
aktywista

« Odpowiedz #1436 dnia: Stycznia 07, 2022, 18:04:05 pm »

To nie jest tzw. fejk:

Pandemio, trwaj!
Prombudrak
bywalec
**

« Odpowiedz #1437 dnia: Stycznia 07, 2022, 20:45:03 pm »

44 tysiące złotych na miesiąc...pfff, to i tak niziutka pensja jak dla lekarza w naszym kraju
Tolerancja...to odchyłka od normy.
DarPius
uczestnik

ZERO tolerancji

« Odpowiedz #1438 dnia: Stycznia 08, 2022, 12:05:01 pm »

Tu pisałam o przyjętych trzech dawkach:

http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php/topic,10143.msg237880.html#msg237880

... ale sam przebieg choroby bez porównania do osób bez żadnego szczepienia. Wiem co ja przeszłam i wiem jak oni to przechodzą.

Pięknie wyszczypani preparatami genetycznymi po badaniach z wyabortowanych dzieci. A Pani się martwi, że temperaturkę mają... tfu moderniści. Niech Pani już przestanie się kompromitować z rozpowszechnianiem plandemicznych bajek.
Tzw "korona" to grypa, jaka zawsze była i będzie, a jak ktoś ma jeszcze inne schorzenia, to jasne, że mogą być powikłania.
Ale nawet powikłania i niebezpieczeństwo śmierci nie usprawiedliwia masowego kanibalizmu. A tutaj takiego czegoś jak niebezpieczeństwo śmierci nie ma, bo ilekroć mowa jest o "szczepionce", to jest to profilaktyka, nie jest więc niezbędna. Tak na dobrą sprawę, to szczepionka żadna nie jest, tylko injekcja genetyczna mRNA, tak więc jest to zabawa w Pana Boga, bez jakiejkolwiek konieczności ingerowania w DNA człowieka, a to zostało już zabronione przez Kościół w 2005 nawet przez JPII.

Pani zakończy łaskawie te akcje "copy & paste", gdzie jaki biskup się czymś "zakaził", bo te testy to g***o prawda, nawet na ulotce przy tym ustrojstwie to napisanie (pani poczyta). Można nimi wykryć wszystko, co się chce, więc nie ma to najmniejszej wartości diagnostycznej, a katolik jest zobowiązany sprzeciwiać się kłamstwu i z definicji odmówić coś takiego.

Biskup Atanazy Schneider też ściemnia, że na "szczepionkach" jest krew zabitych dzieci?
Kara Boża przyjdzie, zwłaszcza na tych pseudo-katolików, którzy swoją edukację opiearją na g+++o-TV no i na sprzedajnych hierarchów Kościoła.
https://www.youtube.com/watch?v=aWVm8oBkNmQ

... ale sam przebieg choroby bez porównania do osób bez żadnego szczepienia. Wiem co ja przeszłam i wiem jak oni to przechodzą
A to akurat g***o prawda. Żeby to była prawda, to KAŻDY z osobna musiałby przejść tą chorobę raz bez, a raz po "szczepionce". Wtedy jest mozliwość weryfikacji twierdzenia, aby było ono prawdziwe.
Pani poczyta, jak się testuje nowe lekarstwa, czy "działają" czy nie, to pani zrozumie poziom swojego ogłupienia mediami ściekowymi.
To są zidiociałe zabobony i proszę z tym skończyć. Co ma do tego pani system immunologiczny a system immunologiczny innego człowieka?
Jak sobie trzeba dać zryć mózg, żeby coś takiego twierdzić?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2022, 12:09:49 pm wysłana przez DarPius » Zapisane
'Et portae inferi non praevalebunt eam'
- Kto? katolik wierny tradycji Świętego Kościoła Rzymskiego
- Sedewakantysta? NIE
- Chodzi na NOM? NIE
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #1439 dnia: Stycznia 08, 2022, 12:47:47 pm »

Niech Pani już przestanie się kompromitować z rozpowszechnianiem plandemicznych bajek. ble, ble, ble

Niech się pan w końcu ode mnie tu odczepi i przestanie się sam kompromitować swoją głupotą! Zrozumiał?

Może do innych tu wypowiedzi też się pan odniesie i będzie każdego strofował? Może do Pana Natanaela, może Pana Fidelissa:

http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php/topic,10143.msg237940.html#msg237940

... może Pana donbora?

http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php/topic,10143.msg237868.html#msg237868

... i wielu, wielu innych.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2022, 13:21:22 pm wysłana przez Anna M » Zapisane
Strony: 1 ... 94 95 [96] 97 98 ... 109 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!