Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 24, 2025, 15:59:39 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233154 wiadomości w 6650 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 109 Drukuj
Autor Wątek: Koronawirus  (Przeczytany 262913 razy)
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #1020 dnia: Czerwca 10, 2021, 21:27:43 pm »

https://www.youtube.com/watch?v=lXjjOLhFnHA
Nie wiem, czy to nie jest fejk, ale wygląda ciekawie i niepokojąco

Pan popyta 25 mln Polakow, czy ich magnesy nie dzialaja. Na przyklad moj po pfizerze nie dziala - nie przyciagam metali.
Nie jestem osoba duchowna - ale bylem w zakonie :D
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #1021 dnia: Czerwca 10, 2021, 22:13:30 pm »

https://www.youtube.com/watch?v=lXjjOLhFnHA
Nie wiem, czy to nie jest fejk, ale wygląda ciekawie i niepokojąco

Pan popyta 25 mln Polakow, czy ich magnesy nie dzialaja. Na przyklad moj po pfizerze nie dziala - nie przyciagam metali.
Może dostał Pan placebo  ;D
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #1022 dnia: Czerwca 10, 2021, 22:24:41 pm »

Na przyklad moj po pfizerze nie dziala - nie przyciagam metali.

To Pan się zaszczepił mimo przejścia covida? Musi Pan być prawdziwym entuzjastą...
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #1023 dnia: Czerwca 10, 2021, 23:01:22 pm »

To Pan się zaszczepił mimo przejścia covida? Musi Pan być prawdziwym entuzjastą...

Panu Hubertosowi trzeba dać jako czelendż do zdobycia wielkiego szlema: Pfizer, Sputnik, Astra Zeneca i Sinovac
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #1024 dnia: Czerwca 11, 2021, 07:38:41 am »

Jestem prawdziwym entuzjasta podrozy miedzynarodowych, restauracji i niegrzebania sobie patykiem w nosie. Czesto na tym forum rowniez piszecie panstwo, ze to nie zycie doczesne jest wartoscia, wiec nawet jakbym po tej szczepionce mial umrzec - to trudno, ale bede mogl sobie powiedziec, ze nie zylem jak niewolnik zamkniety we wlasnych 4-ch scianach.
Angelus Silesius
aktywista

I'm gonna make him an offer he can't refuse

« Odpowiedz #1025 dnia: Czerwca 11, 2021, 08:39:37 am »

Jestem prawdziwym entuzjasta podrozy miedzynarodowych, restauracji i niegrzebania sobie patykiem w nosie. Czesto na tym forum rowniez piszecie panstwo, ze to nie zycie doczesne jest wartoscia, wiec nawet jakbym po tej szczepionce mial umrzec - to trudno, ale bede mogl sobie powiedziec, ze nie zylem jak niewolnik zamkniety we wlasnych 4-ch scianach.

Chciałem zgłosić poprawkę do Apokalipsy w brzmieniu: "...każdy kto nie przyjmie znamienia bestii nie będzie mógł nic kupić, ani sprzedać, ani podróżować i będą mu grzebali patykiem w nosie..."

Naprawdę Pan uważasz, że to Pan nie jesteś niewolnikiem tylko "ci drudzy"?
"Religijny liberalizm pozbawia nas męczenników i misjonarzy, pozostawiając jedynie osoby kupczące religią, którym wtórują kobzy głoszące pokój w słowach, a nie w czynach!" abp Marcel François Lefebvre
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #1026 dnia: Czerwca 11, 2021, 11:49:47 am »

Taka ciekawostka: w 1976 r. w Stanach były początki epidemii świńskiej grypy, na którą błyskawicznie opracowano szczepionkę. Rząd (prezydent Ford panował wtedy) zakupił miliony szczepionek a Kongres uchwalił immunitet dla producentów (żeby ich nie można było sądzić w razie efektów ubocznych).  Rozpoczęto masowe szczepienia, i zaszczepiono ok. 20% ludności Stanów.

Wówczas wydarzył się incydent w Pittsburgu: 3 osoby zmarły nagle po otrzymaniu szczepionki. Wkrótce pojawiły się doniesienia o innych przypadkach śmiertelnych, dzisiaj mówi się o 25-45 zgonach w sumie.

Kiedy prasa rozdmuchała te  śmiertelne przypadki, szczepienia wstrzymano w październiku 1976 r., w atmosferze skandalu.

Od tego czasu poczyniliśmy wielki postęp. W USA mają już ponad 4 tys zgonów i szczepią dalej. Przypuszczam, że nawet jak będzie 50 tys przypadków śmiertelnych, to i tak nie zatrzymają programu szczepień.

Szukając na powyższy temat czegoś w internecie znalazłem to. Artykuł AD 2009. https://www.polskieradio.pl/23/266/Artykul/225053,8-faktow-o-grypie-swinskiej
Przewijają się maski i mycie rąk.
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
ahmed
aktywista

wychowany z babcią

« Odpowiedz #1027 dnia: Czerwca 11, 2021, 11:56:28 am »

Liczby podane to zgony po zaszczepieniu poszczególnymi preparatami.
Któré liczby i skąd Pan to wié?

Choroby wymienione po angielsku to choroby towarzyszące zaszczepionej i zmarłej osobie.

Gdzie to Pan wyczytał?

Ciekawe, że takiej dociekliwości nie okazuje pan wobec mainstreamowych danych  :)

Jakiéj dociekliwości i co z tego wynika?

No i najważniejszé, większą czcionką, żeby Pan nie przeoczył:
proszę o podanié źródła danych
Wojna jeszcze nie jest aż tak daleko.
Ukraina będzie graniczyć z Czerkiesją, Kałmucją i Mordowją.
ececylia
aktywista

« Odpowiedz #1028 dnia: Czerwca 11, 2021, 17:30:11 pm »

Dobrze, ze są tacy lekarze: https://rumble.com/vigcpb-inauguracyjna-konferencja-polskiego-stowarzyszenia-niezalenych-lekarzy-i-na.html

« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2021, 17:48:17 pm wysłana przez ececylia » Zapisane
"Kochaj grzesznika nie jako grzesznika, ale jako człowieka. Jeśli kochasz chorego, prześladujesz chorobę, bo jeśli oszczędzasz chorobę, nie kochasz chorego." św. Augustyn
Pentuer
aktywista

« Odpowiedz #1029 dnia: Czerwca 11, 2021, 19:16:19 pm »

Merkel: jesienią trzecia dawka szczepionki

Zdaniem kanclerz Niemiec już za kilka miesięcy potrzebne będą szczepienia odświeżające. Mają je dostać osoby starsze.
Kanclerz Angela Merkel poinformowała, że jesienią ma rozpocząć się w Niemczech akcja podawania trzeciej dawki szczepionek na Sars-Cov-2. Chodzi o szczepienia najstarszych osób, które otrzymały preparat jako pierwsze, już na początku roku. Osoby starsze należą też do grupy najbardziej narażonych na ciężki przebieg COVID-19.

A "nasz" rząd dotychczas za "naszą złotą panią Anielą" jak za panią matką.

@ececylia

Szajsbuk na posterunku

« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2021, 19:19:23 pm wysłana przez Pentuer » Zapisane
Ecclesia ibi est, ubi fides vera est - (S. Hieronymus, Ecclesiae Doctor)
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #1030 dnia: Czerwca 11, 2021, 20:07:07 pm »

@ahmed:
Zadałem sobie trud, aby sprawdzić dane podane na http://yvesdaoudal.hautetfort.com/media/02/02/4234320791.jpg

Wydaje mi się, że autor tej tabelki popełnił błąd. Dla przykładu, podaje on całkowitą liczbę zgonów w EudraVigilance (adrreports.eu) w wyniku reakcji po szczepieniu moderną na 3822, tymczasem po dokładnym sprawdzeniu mnie wychodzi (na dzien dzisiejszy) mniejsza liczba, 2372. Jak to zweryfikować:

1) Idziemy do adrreports.eu i wybieramy modernę z listy pod literą c
2) W górnym tabie z prawej wybieramy line listing
3) Nie zaznaczamy żadnej opcji, tylko robimy "Run line listing"
4) Jak skrypt skończy (trwa to parę minut), na samym dole wybieramy Export/Data, w formacie CSV. Zapsujemy plik jako np. moderna.csv

Mamy wtedy wszystkie raporty moderny w pliku moderna.csv i można go łatwo przeszukiwać. Będzie on miał 40434 linii - tyle jest wszystkich raportów. Teraz szukamy (ja użyłem linuxowego "grep") w ilu liniach występuje słowo "Fatal" (każdy rekord, który raportuje śmierć zawiera frazę "1d - Fatal - Results in Death"). Mnie wychodzi 2372.

Dlaczego autorowi tabelki wyszło więcej, tzn. 3822? Przypuszczam, że dodał wszystkie liczby z kolumny swojej tabelki (które zdają się być OK, ale nie sprawdzałem wszystkich oczywiście). Poszczególne rzędy z tabelki odpowiadają tzw.  "reaction group", czyli do jakiej grupy objawów należy objaw obserwowany (raporty podają wszystkie objawy, nawet jeżeli pacjent w końcu zmarł). Problem w tym, że w wielu rekordach jest podany więcej niż jeden objaw, a zatem nie można zwyczajnie dodać liczb z kolumny tabelki, bo wtedy niektóre przypadki policzymy podwójnie.

Oceniam, że dla pozostałych szczepionek prawdziwe liczby w rzędzie "total" też bedą proporcjonalnie mniejsze. Jak będę miał czas to może zrobię poprawioną tabelkę.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że te liczby i tak są bardzo duże.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2021, 20:19:42 pm wysłana przez Regiomontanus » Zapisane
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
Licht
rezydent

« Odpowiedz #1031 dnia: Czerwca 11, 2021, 21:11:24 pm »

Twórcze rozwinięcie zakładu Pascala: szczepienie daje szczęście na tym świecie, ewentualną śmierć otwiera bramy raju. Coś jak imperatyw kategoryczny Kanta w interpretacji Adolfa Eichmana: postepuj tak, aby twoje zachowanie moglo stac się prawem powszechnym, o ile nie sprzeciwia się woli Fuhrera.
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #1032 dnia: Czerwca 11, 2021, 21:33:30 pm »

Twórcze rozwinięcie zakładu Pascala: szczepienie daje szczęście na tym świecie, ewentualną śmierć otwiera bramy raju. Coś jak imperatyw kategoryczny Kanta w interpretacji Adolfa Eichmana: postepuj tak, aby twoje zachowanie moglo stac się prawem powszechnym, o ile nie sprzeciwia się woli Fuhrera.

Powoli dochodzimy do argumentum ad hitlerum. Ale dobrze. Ja nikogo do szczepien nie namawiam. Kazdy, we wlasnym sumieniu, musi podjac decyzje. Nie szczepilem sie szczepionka J&J ktora byla mi zaproponowana wczesniej, ze wzgledu na wykorzystanie komorek macierzystych uzyskanych z abortowanych plodow ludzkich. To moja, i tylko moja, decyzja, czy sie zaszczepie czy nie. Covid jest i jest choroba, ktora pomaga umrzec wielu ludziom. Pani Anna moze powiedziec jak to jest ja przechodzic. Nie wiem czy szczepienia pomoga. Ale nawet jak zaszkodza (mi osobiscie) to robie to dla wiekszego, potencjalnego dobra. To moj zaklad Pascala, panie Licht. Nie wiem, czy szczepionki dzialaja. Jesli dzialaja, to moge, swoja decyzja przyczynic sie do uratowania osob (glownie starszych i chorych, jak moj chory na chloniaka ojciec). Jesli zas zaszkodza - to grzechu nie zaciagnalem. To o podrozach i dodatkowej wolnosci to byla pewna hiperbola. Ale nie oczekuje tutaj zrozumienia. Pozdrawiam i zycze zdrowego weekendu.
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #1033 dnia: Czerwca 11, 2021, 22:33:26 pm »

Na 65 stronie tego wątku zaczynają się wpisy o kanadyjskim immunologu Byramie Bridle. Ciekawe opracowanie na stronie, która tu wielu "specjalistom"  nie pasuje, ale są podane fakty, podane strony wypowiedzi, etc ...  jeden profesor i drugi odnoszą się do tez kanadyjskiego doktora.

https://fakenews.pl/zdrowie/kanadyjski-immunolog-poszczepienne-bialko-kolca-to-grozna-toksyna-sprawdzamy/

Jak już, to dlaczego słuchać jednego? Poczytać też innych.

szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #1034 dnia: Czerwca 11, 2021, 22:36:32 pm »

fejknius.pl - strona robiona za Judaszowe srebrniki. Szkoda czasu na ten chłam.
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Strony: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 109 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!