Ciekawe czy zaszczepieni będą mogli chodzić po ulicach bez masek?
Nie zaszczepisz się przeciw COVID-19 – zapłacisz za leczenieUważam, że łagodny przymus prowadzi do radosnego entuzjazmu. - to mi się naprawdę podoba
Od 28 grudnia rozpoczynamy narodowe oczekiwanie na trzecią falę w samodzielnie przez nas dobranych miejscach odosobnienia.
Cytat: Talerpimmut w Grudnia 17, 2020, 16:07:02 pmOd 28 grudnia rozpoczynamy narodowe oczekiwanie na trzecią falę w samodzielnie przez nas dobranych miejscach odosobnienia.Cóż, kto chce niech rozpoczyna, ja mam to głęboko w poważaniu.
Niedzielski i reszta bazują na ludzkim strachu.
Cytat: szkielet w Grudnia 17, 2020, 20:28:54 pmNiedzielski i reszta bazują na ludzkim strachu.Tak sobie myślę... Czy strach ma granice? Tzn. czy można się bać cały czas tak samo? Może jestem nienormalny, ale jakoś ciężko mi zrozumieć bliźnich, którzy ciągle są przerażeni, jakby zobaczyli upiora. Moja żona właśnie wróciła od znajomej, która jest dosłownie sterroryzowana strachem. Zaczynają mnie takie zachowania drażnić, co mnie martwi, bo przed świętami przydałoby się praktykować więcej miłości bliźniego...OK, ludzie mogli być przerażeni powiedzmy początkiem 2020 roku, rozumiem, ludzka rzecz się przestraszyć nieznanej choroby. Ale bać się dalej tak samo po roku? Co mówicie przerażonym znajomym i krewnym? Czy w ogóle warto coś mówić, czy tylko pokornie kiwać głową?
Ja mówię jedno: wyłącz tv, włącz myślenie. Oni stosują daleko posuniętą socjotechnikę i inżynierię społeczną. Takie typowe posunięcia. Coś w stylu gotowania żaby. I muszę przyznać, że w kilku przypadkach udało mi się spowodować włączenie myślenia przez interlokutora, ale procentowo to bardzo niewiele w stosunku do ogółu.
Myślę, że dużą rolę w tym odgrywa wiedza i intuicja oraz umiejętność kojarzenia faktów, a także szybka analiza milionów, często sprzecznych ze sobą informacji. Trudno to tak szybko wyjaśnić, ale ten, kto projektował i nadal projektuje nie rzucał kośćmi. Niemniej jednak popełnił i nadal popełnia masę błędów, które można wychwycić. No i jeszcze pozostaje tzw czynnik ludzki. proszę posłuchać tej wypowiedzi jednego z czołowych rządowych tzw. ekspertów od obecnej hucpy, który ciągle mówi to co mu ktoś kazał mówić. Tu mówi między wierszami. Całkiem coś na odwrót: https://www.youtube.com/watch?v=DCvwNZOn5a8&feature=youtu.be