Cytat: ant w Grudzień 29, 2020, 23:54:03 pmCytat: Krusejder w Grudzień 29, 2020, 22:06:02 pmLinie komórkowe owszem wykorzystały ciała zmarłych w wyniku aborcji dzieci, ale nikt ich w tym celu nie zabił.W kontekście szczepionki przeciwkoronawirusowej, to nie wiem po co argument z liniami komórkowymi jest w ogóle przytaczany. Zaakceptowane w Europie szczepionki w procesie produkcji nie korzystają z ŻADNYCH linii komórkowych (ludzkich, ani zwierzęcych). Z potencjalnych, ale jeszcze nie wprowadzonych innych szczepionek chyba jedynie firma SinoVac wykorzystuje komórki (małpie, nie ludzkie), bo jak na złość SARS CoV-2 nie chciał się namnażać w liniach wyprowadzonych z abortowanych płodów. No to ja też nie wiem dlaczego w takiej sytuacji wypowiadają sie na temat problemu, który nie istnieje rózne komisje epidiaskopalne i Phatykańskie?
Cytat: Krusejder w Grudzień 29, 2020, 22:06:02 pmLinie komórkowe owszem wykorzystały ciała zmarłych w wyniku aborcji dzieci, ale nikt ich w tym celu nie zabił.W kontekście szczepionki przeciwkoronawirusowej, to nie wiem po co argument z liniami komórkowymi jest w ogóle przytaczany. Zaakceptowane w Europie szczepionki w procesie produkcji nie korzystają z ŻADNYCH linii komórkowych (ludzkich, ani zwierzęcych). Z potencjalnych, ale jeszcze nie wprowadzonych innych szczepionek chyba jedynie firma SinoVac wykorzystuje komórki (małpie, nie ludzkie), bo jak na złość SARS CoV-2 nie chciał się namnażać w liniach wyprowadzonych z abortowanych płodów.
Linie komórkowe owszem wykorzystały ciała zmarłych w wyniku aborcji dzieci, ale nikt ich w tym celu nie zabił.
Jeśli będę się szczepił, to w ostatniej kolejności – stwierdził Prezydent RP Andrzej Duda w wywiadzie dla „Gościa Niedzielnego”.Niezły cwaniak ;-) Wezmę przykład z PAD- a.
No niech się wyszczepi. Czas szykować Konklawe.
Ja myślę że Jorge tak jak Miller i Janda uczestniczy tylko w medialnej szopce.
Cytat: rysio w Styczeń 10, 2021, 00:36:19 amJa myślę że Jorge tak jak Miller i Janda uczestniczy tylko w medialnej szopce. Też tak myślę, ale ciągle nie wiem po co. Tzn. po co ta szopka? No bo jak chcą wszystkich zaszczepić, to przecież mogą wydać rozkaz. Przecież inne szczepienia są obowiązkowe wg rozkazu najwyższych władz partyjnych i państwowych, np. przeciw gruźlicy, polio itd. To czemu tym razem urządza się takie żenujące przedstawienia?
nie wiem po co. Tzn. po co ta szopka?
Przypomnijcie mi czy etyka i moralność to to samo i jest nieomylny w tej kwestii?
Przy okazji: co Państwo sądzicie o akcji "góralskie veto"? Będzie coś z tego?