Jeśli będę się szczepił, to w ostatniej kolejności – stwierdził Prezydent RP Andrzej Duda w wywiadzie dla „Gościa Niedzielnego”.Niezły cwaniak ;-) Wezmę przykład z PAD- a.
No niech się wyszczepi. Czas szykować Konklawe.
Ja myślę że Jorge tak jak Miller i Janda uczestniczy tylko w medialnej szopce.
Cytat: rysio w Stycznia 10, 2021, 00:36:19 amJa myślę że Jorge tak jak Miller i Janda uczestniczy tylko w medialnej szopce. Też tak myślę, ale ciągle nie wiem po co. Tzn. po co ta szopka? No bo jak chcą wszystkich zaszczepić, to przecież mogą wydać rozkaz. Przecież inne szczepienia są obowiązkowe wg rozkazu najwyższych władz partyjnych i państwowych, np. przeciw gruźlicy, polio itd. To czemu tym razem urządza się takie żenujące przedstawienia?
nie wiem po co. Tzn. po co ta szopka?
Przypomnijcie mi czy etyka i moralność to to samo i jest nieomylny w tej kwestii?
Przy okazji: co Państwo sądzicie o akcji "góralskie veto"? Będzie coś z tego?
Cytat: Regiomontanus w Stycznia 14, 2021, 22:50:09 pmPrzy okazji: co Państwo sądzicie o akcji "góralskie veto"? Będzie coś z tego?Myślę że tak. PiS rozumie tylko język siły i nie ma pomysłu na wirusa, poza kopiowaniem rozwiązań z Niemiec. Berlin ogłosił lockdown do kwietnia, więc "nasi" też chcieliby tak zrobić, mimo mniejszej ilości zachorowań ("żółta strefa") i "rekordowej liczby szczepień". PiS nie ma pomysłu na takie oddolne "strajki" (jak strajk kobiet) i bardzo się ich boi. Sytuacja jest też inna niż wiosna 2020, są już precedensowe wyroki sądowe wskazujące na brak stanu wyjątkowego i nielegalność części przepisów covidowych. Z tego co orientuje się w kwestii Zakopanego, to popyt przerasta podaż, myślę że w Sudetach jest podobnie, Karpacz jest głównym głosem sprzeciwu.