Pozwolę sobie wkleić taki oto link, jako przyczynek w naszej dyskusji. Nie skomentuję, bo nie wiem, co o tym sądzić. Pomożecie? https://www.mp.pl/szczepienia/specjalne/100056,etyczne-aspekty-szczepionek-uzyskiwanych-z-linii-ludzkich-komorek-zarodkowych#1
No i w dobie kolegializmu, gdzie F1 jest tylko biskupem Rzymu, to kimże on jest by dyktować kolegom biskupom co mają robić czy myśleć
współpracę z mafią sycylijską,
CytujNo i w dobie kolegializmu, gdzie F1 jest tylko biskupem Rzymu, to kimże on jest by dyktować kolegom biskupom co mają robić czy myślećTo nie jest tak jak pan pisze. F1 nie stracą się gdy kopie się Tradycję lub poniża chrześcijaństwo. Ale chłopak interweniuje natychmiast gdy jakiś biskup zacznie wykazywać oznaki pobożności ( nieczęsto się to zdarza )Ostatnio F1 klepnal dokument ograniczający prawo do samodzielnego powoływania instytutów życia konsekrowanego przez b-pow obrządków wschodnich.
Cytujwspółpracę z mafią sycylijską, Nie wierzę by mafia tak nisko upadła. Pamiętajmy, że członkiem mafii "uomo d'onore" może zostać człowiek, który spełnia łącznie trzy warunki:- jest katolikiem,- nie jest homoseksualistą,- nic go nie łączy z policją i służbami (TW),Nie przychodzi mi do głowy żaden członek KEPu ani kurii rzymskiej, którego by można oskarżyć o bycie członkiem mafii.
Cytat: Mruk w Grudnia 22, 2020, 23:23:55 pmPozwolę sobie wkleić taki oto link, jako przyczynek w naszej dyskusji. Nie skomentuję, bo nie wiem, co o tym sądzić. Pomożecie? https://www.mp.pl/szczepienia/specjalne/100056,etyczne-aspekty-szczepionek-uzyskiwanych-z-linii-ludzkich-komorek-zarodkowych#1to żaden przyczynek, tylko humanistyczno-głupawy bełkot dr nauk hum. czego Pan nie wie w tak oczywistej sprawie? Bo widzę, że jest Pan wielkiej wiary w zabobon tego świata tj szczepionki, a ma duży problem z prostym przykazaniem : nie zabijaj.Pomogę. Podam przykład:Jeżeli np. p.Mruk, Parafinin, albo biskup zostaną zamordowani, bo komuś tam z jakiś przyczyn nie pasowali. To czy można ich rozmontować na części, bo są one (wg zasad tego świata) do czegoś bardzo przydatne?Tylko proszę nie szukać po internetach, tylko przyjąć odpowiedż, że: nie. Komentarz sprawiedliwego :https://www.pch24.pl/bp-schneider--jestem-gotow-isc-do-wiezienia--ale-nie-przyjme-nieetycznej-szczepionki-,80831,i.html
halucynacja, hemoglobina
I co teraz ma zrobić biedny katolik patrzący na to wszystko? Szczepić dzieci? Nie szczepić?
Uprasza się Sz. Pana Parafianina_MM, o łaskawe przedświąteczne odpierdolenie się od mojej wielkiej wiary w zabobon i moje problemy z zabijaniem niewinnych. Pilnuj swojej wiary i swojego sumienia, kretynie. I ucz się nieuku logiki, zasad wnioskowania i dowodzenia, bo masz z tym wielki kłopot.
Cytat: Parafianin MM w Grudnia 23, 2020, 10:28:13 amTo czy można ich rozmontować na części, bo są one (wg zasad tego świata) do czegoś bardzo przydatne?Czyli sprzeciwia sie pan kultowi relikwii? Jesli takiego sw. Andrzeja Bobole zamordowali, to nie mamy prawa, pana zdaniem, dla wiekszego dobra i wzrostu poboznosci, pobrac relikwii?
To czy można ich rozmontować na części, bo są one (wg zasad tego świata) do czegoś bardzo przydatne?
Mając na uwadze warunki sanitarne i epidemiologiczne zagrożenie wirusowe nakazuje się dostosować praktyki duszpasterskie w parafiach tak, by maksymalnie utrudnić transmisję wirusa poprzez wprowadzenie następujących obostrzeń:1. Nakazuje się natychmiast zakazać udzielania komunii na rękę - ponieważ ręce mają nieustanny kontakt z potencjalnymi patogenami.lub2. Nakazuje się natychmiastowego zaprzestania zbierania na tacę gdyż związane to jest z dotykaniem pieniędzy, które jak wykazano w rozlicznych badaniach są nośnikiem patogenów, brudu i zarazków.Wybór jednego z powyższych wariantów obostrzeń należy pozostawić proboszczom najlepiej znającym lokalne uwarunkowania i możliwości.