Proszę tylko zauważyć, że nie ma już w tej chwili żadnych wątpliwości, że zaszczepieni mogą roznosić wirusa tak samo, jak i niezaszczepieni. Liczba zakażeń wśród zaszczepionych rośnie gwałtownie, przynajmniej w niektórych regionach świata. Stąd "trzecia dawka".
Chodzi mi tylko o jedną rzecz: nie jesteśmy własnością ani rządu, ani koncernów farmaceutycznych. Zmuszanie kogoś do wstrzyknięcia preparatu jest działalnością kryminalną.
Z jakiegoś powodu każde dziecko musi zaszczepić się na gruźlicę, odrę, polio, ospę.
Pańska wolnosć kończy się dokładnie tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Z jakiegoś powodu każde dziecko musi zaszczepić się na gruźlicę, odrę, polio, ospę. Właśnie dzięki szczepieniom może Pan zapomnieć o takich chorobach. Gdy latem 1963 roku wybuchła we Wrocławiu epidemia ospy, to momentalnie wyszczepiono całe miasto i o epidemii zapomniano.
Naprawde nie widzi Pan ilu ludzi ta straszna choroba doprowadziła do grobu, ilu wysłała do szpitali w ciągu ostatniego roku? Card. Burke pod respiratorem jest wystarczająco dobitnym przykładem.
CytujNaprawde nie widzi Pan ilu ludzi ta straszna choroba doprowadziła do grobu, ilu wysłała do szpitali w ciągu ostatniego roku? Card. Burke pod respiratorem jest wystarczająco dobitnym przykładem.Z tego co wiem to już wyszedł, chyba, że mam nieaktualne informacje, można mnie poprawić. Jednak odzywam się dlatego (bo sam nie wejdę w sedno dyskusji o szczepieniach, odnoszę się tylko do stosowanych argumentów), że takie argumenty są nieładne.
„Badacze doszli do wniosku, że przyjęcie szczepionki może łagodzić objawy infekcji i jednocześnie prowadzić do sytuacji, w której te osoby roznoszą wokół siebie znacznie więcej wirusa niż osoby, które nie są zaszczepione, stając się tzw. superroznosicielami.Badacze sugerują, że to zjawisko to może być przyczyną znacznych wzrostów zachorowań w społeczeństwach o wysokim wskaźniku wyszczepienia”.https://dorzeczy.pl/amp/196470/badanie-dlaczego-osoby-zaszczepione-zarazaja-sie-wariantem-delta.html
Badanie nie skupiało się na przypadkach zaszczepionych i nieszczepionych, a dotyczyło czegoś innego. Badanie wykazało, że miano wirusa przełomowych przypadków COVID-19 wariantu Delta było o 251 wyższe w porównaniu z przypadkami z innymi wariantami wykrytymi między marcem a kwietniem 2020 r. Wszystko wyjaśnione, odnośniki dane i tylko czytać. https://www.reuters.com/article/factcheck-251-viral-idUSL1N2PX1HH