Najważniejsze wnioski:- To nasze geny decydują o ciężkości przebiegu zakażenia (ciężkich powikłaniach), a wirus jest tyko "dodatkiem" (co świetnie wyjaśnia dlaczego w populacjach, gdzie na początku była znaczna śmiertelność teraz jest znikoma - po prostu osoby wybitnie podatne na ciężkie przebiegi COVID-19 w ogromnej większości już zmarły),- Dla pozostałych osób (które nie mają genetycznie uwarunkowanych ciężkich przebiegów - śmiertelnych powikłań po COVID-19) szczepienie, czy jego brak jest bez istotnego znaczenia.https://www.termedia.pl/koronawirus/Wplyw-uwarunkowan-genetycznych-na-przebieg-COVID-19-,43052.html
[...] Ktoś kto miał przelotny kontakt z osobą chorą będzie miał zapewne łagodniejszy przebieg niż gdyby był narażony na wirusa godzinami.
Co odpowiedzieć komiwojażerowi telefonicznemu, który próbuje nam wcisnąć nieprzebadany produkt?Gdzieś w necie czytałem (podobno autentyczne) rozmowy licencjonowanych komiwojażerów z niewyszczepionym plebsem. Oczywiście stręczyciele narzekają na chamstwo i prostactwo niewyszczepionej biomasy. Ja zaś wymyśliłem, że gdy taki stręczyciel do mnie zadzwoni to odpowiem mu kulturalnie, żem wyszczepiony. Domyślam się jego reakcji, bo w jego rzeczywistości przed ekranem komputera będzie miał czarno na białym, żem niewyszczepiony. I na pewno mnie o tym poinformuje. Ja zaś dalej będę szedł w zaparte (a wyszczepiony jestem naturalnie, a nie przez jakiegoś injektora szpryc), żem wyszczepiony. Po słownej przepychance (do jakiej zapewne dojdzie, no bo przecież stręczyciel ma jedyne prawdziwe dane otrzymane od nierządu) skwituję to stwierdzeniem, że mają tam burdel i żeby mi głowy nie zawracali, co i Państwu polecam uczynić podczas rozmowy ze stręczycielem.
Ale to dzwonili do was ludzie? Bo mi tylko automat.
Cytat: Pentuer w Lipca 13, 2021, 15:04:17 pmPrzymus szczepień coraz bliżej. Francja wyznaczy standardy? [OPINIA]Obstawiam "godziny dla niezaszczepionych" w sklepach z art. tzw. pierwszej potrzeby. Poza tymi godzinami - bezwzględny zakaz wstępu. Trzeba wszak chronić zaszczepionych...Stawiam na zamieszki, przy których działalność ruchu żółtych kamizelek to pikuś. Wszak Francja jest znana z ruchów rewolucyjnych.
Przymus szczepień coraz bliżej. Francja wyznaczy standardy? [OPINIA]Obstawiam "godziny dla niezaszczepionych" w sklepach z art. tzw. pierwszej potrzeby. Poza tymi godzinami - bezwzględny zakaz wstępu. Trzeba wszak chronić zaszczepionych...
W najnowszym numerze „Nature” opublikowano wyniki międzynarodowych badań z udziałem polskich specjalistów, które wykazują, jakie czynniki genetyczne mogą wpływać na podatność na zakażenie oraz ciężki przebieg COVID-19. Do międzynarodowego konsorcjum COVID-19 Host Genetics Initiative (HGI) należy prawie 200 ośrodków naukowych z całego świata. Publikacja w „Nature” opierała się na wynikach analiz z 50 ośrodków. Nad badaniami pracowało około 3 tys. naukowców. Polskim uczestnikiem projektu HGI jest Uniwersytet Medyczny w Białymstoku.Najważniejsze wnioski:- To nasze geny decydują o ciężkości przebiegu zakażenia (ciężkich powikłaniach), a wirus jest tyko "dodatkiem" (co świetnie wyjaśnia dlaczego w populacjach, gdzie na początku była znaczna śmiertelność teraz jest znikoma - po prostu osoby wybitnie podatne na ciężkie przebiegi COVID-19 w ogromnej większości już zmarły),- Dla pozostałych osób (które nie mają genetycznie uwarunkowanych ciężkich przebiegów - śmiertelnych powikłań po COVID-19) szczepienie, czy jego brak jest bez istotnego znaczenia.https://www.termedia.pl/koronawirus/Wplyw-uwarunkowan-genetycznych-na-przebieg-COVID-19-,43052.html