Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Stycznia 24, 2025, 04:58:43 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232921 wiadomości w 6647 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 109 Drukuj
Autor Wątek: Koronawirus  (Przeczytany 241994 razy)
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #1185 dnia: Lipca 18, 2021, 16:06:02 pm »

Grupa C19 zadała 11 pytań w sprawie testów PCR. Państwowy urząd odpisał: Na 10 z 11 pytań nie posiada wiedzy, a jednego pytania nie zrozumiano
https://www.bibula.com/?p=126515
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Natanael
uczestnik

« Odpowiedz #1186 dnia: Lipca 18, 2021, 16:38:44 pm »

Najważniejsze wnioski:
- To nasze geny decydują o ciężkości przebiegu zakażenia (ciężkich powikłaniach), a wirus jest tyko "dodatkiem" (co świetnie wyjaśnia dlaczego w populacjach, gdzie na początku była znaczna śmiertelność teraz jest znikoma - po prostu osoby wybitnie podatne na ciężkie przebiegi COVID-19 w ogromnej większości już zmarły),
- Dla pozostałych osób (które nie mają genetycznie uwarunkowanych ciężkich przebiegów - śmiertelnych powikłań po COVID-19) szczepienie, czy jego brak jest bez istotnego znaczenia.
https://www.termedia.pl/koronawirus/Wplyw-uwarunkowan-genetycznych-na-przebieg-COVID-19-,43052.html

Ja przez całą pandemię nie zaraziłem się SARS-CoV-2. Pewnie łut szczęścia. Co więc jest rozsądniejsze:
- Testować na sobie czy mam tendencję do ciężkiego przebiegu, przy ewentualnym zakażeniu?
- Po prostu się zaszczepić?

Oczywiście że się zaszczepiłem. Jeżeli się okaże że złapię gdzieś koronawirusa, to praktycznie pewne jest że nie będę potrzebował tlenu, ani nie zablokuję łóżka w szpitalu, które może służyć komuś kto bardziej potrzebuje pomocy. Zwłaszcza na choroby na które nie ma szczepionek. I to nawet jeśli jestem bardziej podatny na ciężki przebieg.

Nawiasem mówiąc, prawdopodobieństwo ciężkiego przebiegu zależy także od szeregu innych czynników, takich jak wariant SARS-CoV-2, czy "dawka" koronawirusów. Ktoś kto miał przelotny kontakt z osobą chorą będzie miał zapewne łagodniejszy przebieg niż gdyby był narażony na wirusa godzinami.
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2021, 16:43:52 pm wysłana przez Natanael » Zapisane
Richelieu
aktywista

« Odpowiedz #1187 dnia: Lipca 18, 2021, 18:06:35 pm »

[...] Ktoś kto miał przelotny kontakt z osobą chorą będzie miał zapewne łagodniejszy przebieg niż gdyby był narażony na wirusa godzinami.

Ciekawe i dość oryginalne stwierdzenie. Na jakiej podstawie wysuwa Pan taką opinię ?
ratio
rezydent

« Odpowiedz #1188 dnia: Lipca 18, 2021, 23:34:56 pm »

Czy polski KR-K już nie potrzebuje pomocy Pana Boga w temacie PANDEMIA COVIDA 19? Bo Przewodniczący KEP-u zachęca do szczepień, ale nie zauważył, że w kościołach nie śpiewa się już suplikacji. Daje się to spostrzec łatwo na Jasnej Górze, bo z tego miejsca świętego jest bardzo dużo transmisji w internecie.
Wyraźne jest też przyzwalanie na brak dystansu i brak maseczek  na twarzy (na nosie) na zgromadzeniach religijnych, bo aktualnie trwa sezon pielgrzymkowy.
Zastanawiająca jest zgoda paulinów z Jasnej Góry na ten tłum w kaplicy Matki Bożej (szczególnie apelowy), ściśnięty bez dystansu i bez maseczek.

Chyba, że biorą przykład z różnych wydarzeń sportowych jak i społeczno-politycznych zgromadzeń.
« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2021, 01:01:10 am wysłana przez ratio » Zapisane
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #1189 dnia: Lipca 18, 2021, 23:52:10 pm »

Zaniechali wielebni śpiewania suplikacji. TV Trwam transmituje różaniec po 20:00 to tu śpiewają. Na Apelu Jasnogórskim też śpiewali, ale nie oglądałam ostatnio to nie wiem czy nadal śpiewają.
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #1190 dnia: Lipca 19, 2021, 07:44:57 am »

Co odpowiedzieć komiwojażerowi telefonicznemu, który próbuje nam wcisnąć nieprzebadany produkt?
Gdzieś w necie czytałem (podobno autentyczne) rozmowy licencjonowanych komiwojażerów z niewyszczepionym plebsem. Oczywiście stręczyciele narzekają na chamstwo i prostactwo niewyszczepionej biomasy. Ja zaś wymyśliłem, że gdy taki stręczyciel do mnie zadzwoni to odpowiem mu kulturalnie, żem wyszczepiony. Domyślam się jego reakcji, bo w jego rzeczywistości przed ekranem komputera będzie miał czarno na białym, żem niewyszczepiony. I na pewno mnie o tym poinformuje. Ja zaś dalej będę szedł w zaparte (a wyszczepiony jestem naturalnie, a nie przez jakiegoś injektora szpryc), żem wyszczepiony. Po słownej przepychance (do jakiej zapewne dojdzie, no bo przecież stręczyciel ma jedyne prawdziwe dane otrzymane od nierządu) skwituję to stwierdzeniem, że mają tam burdel i żeby mi głowy nie zawracali, co i Państwu polecam uczynić podczas rozmowy ze stręczycielem.
« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2021, 07:53:18 am wysłana przez szkielet » Zapisane
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Jezuitów należy skasować
jwk
aktywista

« Odpowiedz #1191 dnia: Lipca 19, 2021, 10:10:51 am »

https://twitter.com/KsKneblewski
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #1192 dnia: Lipca 19, 2021, 10:13:31 am »

Co odpowiedzieć komiwojażerowi telefonicznemu, który próbuje nam wcisnąć nieprzebadany produkt?
Gdzieś w necie czytałem (podobno autentyczne) rozmowy licencjonowanych komiwojażerów z niewyszczepionym plebsem. Oczywiście stręczyciele narzekają na chamstwo i prostactwo niewyszczepionej biomasy. Ja zaś wymyśliłem, że gdy taki stręczyciel do mnie zadzwoni to odpowiem mu kulturalnie, żem wyszczepiony. Domyślam się jego reakcji, bo w jego rzeczywistości przed ekranem komputera będzie miał czarno na białym, żem niewyszczepiony. I na pewno mnie o tym poinformuje. Ja zaś dalej będę szedł w zaparte (a wyszczepiony jestem naturalnie, a nie przez jakiegoś injektora szpryc), żem wyszczepiony. Po słownej przepychance (do jakiej zapewne dojdzie, no bo przecież stręczyciel ma jedyne prawdziwe dane otrzymane od nierządu) skwituję to stwierdzeniem, że mają tam burdel i żeby mi głowy nie zawracali, co i Państwu polecam uczynić podczas rozmowy ze stręczycielem.

Nie bedzie sie klocil. Ja jestem zaszczepiony w Niemczech i w Polskim systemie tego tez nie ma. Dzwonili do mnie na polski numer, powiedzialem, ze jestem zaszczepiony juz dawno i tyle bylo rozmowy, nie pytala mnie pani nawet co, gdzie i jak.
Nie jestem osoba duchowna - ale bylem w zakonie :D
Angelus Silesius
aktywista

I'm gonna make him an offer he can't refuse

« Odpowiedz #1193 dnia: Lipca 19, 2021, 14:04:55 pm »

Ale to dzwonili do was ludzie? Bo mi tylko automat.
"Religijny liberalizm pozbawia nas męczenników i misjonarzy, pozostawiając jedynie osoby kupczące religią, którym wtórują kobzy głoszące pokój w słowach, a nie w czynach!" abp Marcel François Lefebvre
Cynin Sodowy
uczestnik

« Odpowiedz #1194 dnia: Lipca 19, 2021, 17:22:21 pm »

Do mnie nikt nie dzwonił. Nawet automat. Bardzo mi przykro.
Hubertos
aktywista

Swiecki katolik ;)

« Odpowiedz #1195 dnia: Lipca 19, 2021, 22:52:52 pm »

Ale to dzwonili do was ludzie? Bo mi tylko automat.

Do mnie pani, calkiem zywa i dosc mloda z glosu.
Nie jestem osoba duchowna - ale bylem w zakonie :D
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #1196 dnia: Lipca 20, 2021, 08:52:49 am »

Ostateczna ostateczność! Premier Morawiecki wyjaśnił, kiedy zostanie wprowadzony obowiązek szczepień przeciw COVID
https://pch24.pl/ostateczna-ostatecznosc-premier-morawiecki-wyjasnil-kiedy-zostanie-wprowadzony-obowiazek-szczepien-przeciw-covid/?sended=1#send-thanks

Żartowniś z tego Moravera. No chyba, że chce mieć w kraju drugą Francję. Wynalazek pana Guillotin'a też się znajdzie.

Jezuitów należy skasować
Prombudrak
bywalec
**

« Odpowiedz #1197 dnia: Lipca 20, 2021, 15:48:53 pm »

Tekla z Seksmisji już mówiła: "Genetyka jest i tak najważniejszą z nauk, czy się to komuś podoba, czy nie." Ale spokojnie. WSZYSTKICH I TAK NIE ZŁAPIECIE.
Tolerancja...to odchyłka od normy.
Bartek
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #1198 dnia: Lipca 21, 2021, 17:34:44 pm »

Przymus szczepień coraz bliżej. Francja wyznaczy standardy? [OPINIA]

Obstawiam "godziny dla niezaszczepionych" w sklepach z art. tzw. pierwszej potrzeby. Poza tymi godzinami - bezwzględny zakaz wstępu. Trzeba wszak chronić zaszczepionych...
Stawiam na zamieszki, przy których działalność ruchu żółtych kamizelek to pikuś. Wszak Francja jest znana z ruchów rewolucyjnych.

Offtop: Francuzi szykują nawet manifestację przeciwko "Traditionis Custodes" - w Paryżu, przed Nuncjaturą Apostolską.
Hoc pulchrum est hominis munus et officium: ut oret ac diligat.
Pentuer
aktywista

« Odpowiedz #1199 dnia: Lipca 22, 2021, 20:40:04 pm »

W najnowszym numerze „Nature” opublikowano wyniki międzynarodowych badań z udziałem polskich specjalistów, które wykazują, jakie czynniki genetyczne mogą wpływać na podatność na zakażenie oraz ciężki przebieg COVID-19. Do międzynarodowego konsorcjum COVID-19 Host Genetics Initiative (HGI) należy prawie 200 ośrodków naukowych z całego świata. Publikacja w „Nature” opierała się na wynikach analiz z 50 ośrodków. Nad badaniami pracowało około 3 tys. naukowców. Polskim uczestnikiem projektu HGI jest Uniwersytet Medyczny w Białymstoku.

Najważniejsze wnioski:
- To nasze geny decydują o ciężkości przebiegu zakażenia (ciężkich powikłaniach), a wirus jest tyko "dodatkiem" (co świetnie wyjaśnia dlaczego w populacjach, gdzie na początku była znaczna śmiertelność teraz jest znikoma - po prostu osoby wybitnie podatne na ciężkie przebiegi COVID-19 w ogromnej większości już zmarły),
- Dla pozostałych osób (które nie mają genetycznie uwarunkowanych ciężkich przebiegów - śmiertelnych powikłań po COVID-19) szczepienie, czy jego brak jest bez istotnego znaczenia.
https://www.termedia.pl/koronawirus/Wplyw-uwarunkowan-genetycznych-na-przebieg-COVID-19-,43052.html

W uzupełnieniu do wpisu p. @ececylii

Społeczeństwo pigułki. Coś mnie boli? Natychmiast pigułkę (tabletkę)! Mamy jakąś epidemię? Natychmiast szczepionkę! Od tego jest rząd! Jakiś wysiłek fizyczny czy intelektualny? A fe!
Ecclesia ibi est, ubi fides vera est - (S. Hieronymus, Ecclesiae Doctor)
Strony: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 109 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Koronawirus « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!