Cytat: ececylia w Listopada 22, 2019, 11:31:57 am[...] "Nigdy nie zagłosuję za podwyżką podatków". [...]Oznacza to tyle samo, co "zawsze - zagłosuję albo wstrzymam się od głosowania - za podwyżką podatków", zatem głosującCytat: ececylia w Listopada 22, 2019, 11:31:57 am Prawie w komplecie (jedynie Kałużny się wstrzymał) zagłosowali za podniesieniem podatku akcyzowego. postąpili dokładnie z daną obietnicą.
[...] "Nigdy nie zagłosuję za podwyżką podatków". [...]
Prawie w komplecie (jedynie Kałużny się wstrzymał) zagłosowali za podniesieniem podatku akcyzowego.
To jest realizacja planu i tyle. I tego planu nikt specjalnie nie krył.
niegłupie https://www.tysol.pl/a39702-Agnieszka-Zurek-%E2%80%9EGdzie-sa-flagi-%21%E2%80%9D-czyli-ile-zniesie-twardy-elektorat
Cytat: Krusejder w Listopada 25, 2019, 15:54:38 pmniegłupie https://www.tysol.pl/a39702-Agnieszka-Zurek-%E2%80%9EGdzie-sa-flagi-%21%E2%80%9D-czyli-ile-zniesie-twardy-elektoratSłuchaj Jarek jak Cię błaga lud, słuchaj słuchaj uczyń z nami cudPrzemień o Jarku , smutny ten czas.O Jarku pociesz nas.... On Ojciec, Lekarz, Pan.Podmiotem lirycznym suplikacji pani Anny Żurek jest zbiorowy batiuszka - władza. Do sanacyjnej wladzy - ostatniej deski naszego ratunku - odnosimy sie z naleznym nabożeństwem.Że z nami jesteś pozwól to czućNadzieję naszą omdlałą wzbudźDaj przetrwać mężnie prób ciężki czas.O Beata ! pociesz nas.PiS-ie choć Cię nie pojmuję,Jednak nad wszystko miłuję.Nad wszystko, co jest stworzone,Boś Ty dobro nieskończone.Prosty lud niegodny jest spojrzec wladzy w oczy, jeno choć jej nie pojmuje swoim ulomnym umyslem, przeto błaga: "skrusz ten miecz co siecze kraj" - wróć do blogiego czasu gdy matkowala nam Beata.Oczywiscie nie wierzę, ze pani Anna Żurek jest az tak pobożna. Myślę, że wraz ze wszystkimi mediami, w ktore pis wpompowal kasę reklam spolek skarbu panstwa ( lotos, orlen, amw, etc etc) zaniepokojona jest wizją pustej lodówki. A co mają powiedziec koledzy p. Zurek na publicznych posadach?Stąd w tekscie krytycznym, jest tak wiele troski o "dobro wspolne" ( moje, kolegów i kolezanek) swoiscie rzecz jasna pojmowane ;-)Troski o kondycję ludu w tekscie nie widzę. Kondycję, czyli o jego podmiotowosc ekonomiczną i prawną czyli o suwerennosc.Wg p. Żurek ludowi potrzebne są flagi - czyli emocje, jak to się mówi: puste kalorie.
Czytając cały ten wątek, taka mi się nasunęła myśl.Głosowałem w swoim życiu już wiele, bardzo wiele razy. W wyborach polskich i niepolskich, lokalnych, regionalnych, krajowych, na prezydenta, burmistrza, radnego, posła, a także w pomniejszych wyborach do różnych organizacji etc.Ilekroć kandydat, na którego glosowałem (albo z którym sympatyzowałem) wygrywał, zawsze po jakimś czasie zdradzał (nie spełniając obietnic albo wręcz dokonując zwrotu o 180 stopni). Nie pamiętam wyjątku od tej reguły.Dlatego traktuję to już jako rzecz normalną, i mówię sobie: adjutorium nostrum in nomine Domini.Nie homini, tylko Domini.
Brawo panie rysio, posłanka Mucha wysiada przy pańskich antykonceptach.
Cytat: Regiomontanus w Listopada 26, 2019, 16:45:26 pmCzytając cały ten wątek, taka mi się nasunęła myśl.Głosowałem w swoim życiu już wiele, bardzo wiele razy. W wyborach polskich i niepolskich, lokalnych, regionalnych, krajowych, na prezydenta, burmistrza, radnego, posła, a także w pomniejszych wyborach do różnych organizacji etc.Ilekroć kandydat, na którego glosowałem (albo z którym sympatyzowałem) wygrywał, zawsze po jakimś czasie zdradzał (nie spełniając obietnic albo wręcz dokonując zwrotu o 180 stopni). Nie pamiętam wyjątku od tej reguły.Dlatego traktuję to już jako rzecz normalną, i mówię sobie: adjutorium nostrum in nomine Domini.Nie homini, tylko Domini.Tym bardziej, że "Kości(ński) zostały rzucone...".