Nie. Ja nic nie sugeruję Bateryjki nie da się wyjąć (od pewnego czasu).Proponuję wyłączyć telefon i położyć gdzieś obok włączonego radia. Zagdaka w ciągu kilku (nastu) godzin
Cytat: szkielet w Stycznia 11, 2023, 15:52:49 pmNie. Ja nic nie sugeruję Bateryjki nie da się wyjąć (od pewnego czasu).Proponuję wyłączyć telefon i położyć gdzieś obok włączonego radia. Zagdaka w ciągu kilku (nastu) godzin Bądźmy dokładni. Piszesz pan tu nie o telefonie, tylko o smartfonie. A to jest duża różnica. Wolny jest kto ma telefon, a nie smart(telefon)fon. Jeszcze takie można kupić.
Czy to jest podtrzymywanie? Efekt zapamiętania danych po zaniku zasilania zapewniają pamięci EEPROM - od angielskiego electrically erasable programmable read-only memory.
Żeby zobaczyć w telefonie która godzina trzeba go włączyć a to trwa chwilę w czasie której telefon szuka sieci i aktualizuje z niej czas i datę. Trzeba by zrobić eksperyment z włączaniem telefonu w klatce Faradaya, niestety od lat już nie dysponuję tym sprzętem. Poza tym zegar czasu rzeczywistego, jak i z resztą cała reszta procesora telefonu to układ CMOS charakteryzujący się ekstremalnie małym poborem mocy która zależy głównie od częstotliwości zegara taktującego procesor.
10 stycznia 2023KONSERWATYWNI KARDYNAŁOWIE CHCĄ ABDYKACJI PAPIEŻA?Wezwali go do rezygnacji.
a jeśli nie ma karty sim to telefon (teoretycznie) nie połączy się z siecią.
Nie wiem jak jest w Europie, ale tu w Ameryce telefon bez karty SIM może połączyć się z siecią. Można zadzwonić na numery ratunkowe bez karty SIM.
Sorry Winnetou, rmf i interia to antypolskie gadzinówy.
Cytat: jwk w Stycznia 12, 2023, 15:36:04 pmSorry Winnetou, rmf i interia to antypolskie gadzinówy. Zgadzam się, aczkolwiek to co piszą niestety dzieje się naprawdę