Czy mam wyliczać, ile razy regulamin złamał p. jwk?
Cytat: stary kontra w Lipca 15, 2020, 12:54:57 pmCzy mam wyliczać, ile razy regulamin złamał p. jwk?Ja się pana nie czepiałem ale skoro pan się do mnie ciągle przystosunkowuje, to wymyślę panu adekwatniejszego nicka.
Na tali text natrafiłem na ćwierkaczu:Nie podejmuję się skomentowania...
Tu nie chodzi o mnie tylko o całokształt.
Poseł PiS Zbigniew Girzyński powiedział dla radia WNET, że były naciski ze strony hierarchów kościelnych w kierunku kierownictwa jego partii, żeby duchowny nie pojawił się w tej komórce. Swoje dołożył Sławomir Cenckiewicz, który wyjawił, że lata temu również przez wpływ przedstawicieli Kościoła nie został prezesem IPN. Wtedy bali się rozliczenia z agenturalną przeszłością.https://nczas.com/2020/07/17/posel-pis-zdradza-ze-hierarchowie-kosciola-naciskali-na-kierownictwo-pis-ws-ks-isakowicza-zalewskiego-cenckiewicz-tez-dorzucil-swoje/
Niecenzuralne słowa same cisną się na usta. Co to ma być? Ludzie dostawali mandaty za stanie w kolejkach do spowiedzi na Wielkanoc, gdzie wtedy byli biskupi? Nie mogli wykorzystać tej soft power dla dobra wiernych? Uwalenie kandydatury księdza Tadeusza jest dla mnie gorsze niż działania bp Janiaka.
Cytat: Licht w Lipca 17, 2020, 20:28:24 pmNiecenzuralne słowa same cisną się na usta. Co to ma być? Ludzie dostawali mandaty za stanie w kolejkach do spowiedzi na Wielkanoc, gdzie wtedy byli biskupi? Nie mogli wykorzystać tej soft power dla dobra wiernych? Uwalenie kandydatury księdza Tadeusza jest dla mnie gorsze niż działania bp Janiaka. Do jakich działań Biskupa Janiaka pan tu nawiązuje?
Cytat: jwk w Lipca 17, 2020, 20:36:09 pmCytat: Licht w Lipca 17, 2020, 20:28:24 pmNiecenzuralne słowa same cisną się na usta. Co to ma być? Ludzie dostawali mandaty za stanie w kolejkach do spowiedzi na Wielkanoc, gdzie wtedy byli biskupi? Nie mogli wykorzystać tej soft power dla dobra wiernych? Uwalenie kandydatury księdza Tadeusza jest dla mnie gorsze niż działania bp Janiaka. Do jakich działań Biskupa Janiaka pan tu nawiązuje?Do tych przestawionych w filmie Sekielskiego. Były piękne słowa abp Polaka, była szansa na rozwiązanie problemu rękami przychylnej sobie partii, należało tylko wziąć kogoś spoza układu kurialno-partyjnego. Tylko tyle i aż tyle.